Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Manifestacija na polju lavande – spoj muzike, prirode i turizma „Lavanda džez fest“

Manifestacija na polju lavande – spoj muzike, prirode i turizma „Lavanda džez fest“

Već nekoliko godina, u Kuli deluje Udruženje građana „Organic life“, koje se bavi proizvodnjom različitih proizvoda na bazi lavande, od kozmetike, suvenira do jestivih proizvoda. Oni su, takođe, deo Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, putem koje svoje proizvode, ali i sve aktivnosti i programe, uspešno plasiraju na tržište i privlače sve veću pažnju javnosti. Prošle godine, članovi Udruženja su, uz nesebičnu pomoć i podršku Turističke organizacije opštine Kula, i same lokalne samouprave, organizovali prvi „Lavanda džez fest“, a ovogodišnje, drugo izdanje Festivala privuklo je daleko veći broj posetilaca, što govori u prilog tezi da su organizatori svoju ideju izuzetno dobro sproveli u delo.

Ovogodišnji, drugi po redu „Lavanda džez fest“ održan je na polju lavande, u blizini Planinarskog doma u Kuli, a program Festivala bio je izuzetno šarenolik. Najpre je upriličeno prigodno predavanje koje je održala farmaceutkinja, homeopata, aromaterapeutkinja i holistička terapeutkinja Snežana Jović. Drugi deo manifestacije bio je, prema samom nazivu, posvećen džez muzici, u okviru kojeg je nastupila grupa „Džez trio“.

Ekspanzija ovog Festivala je jasna, ukoliko se uporedi posećenost sa prvog i ovogodišnjeg izdanja manifestacije. Sugrađani su, kako putem medija, tako i putem Lokalne akcione grupe „Srce Bačke“, informisani o ovoj lepoj manifestaciji, a sam ambijent u kome se odvija pokazao se veoma interesantnim i primamljivim brojnim gostima, kako iz Kule, tako i iz okoline.

Manifestaciju je obišao i predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, čime je dao podršku daljem rastu i razvoju ovakvih programa. Bojan Kovač, menadžer LAG „Srce Bačke“ je, prilikom otvaranja Festivala, naglasio da je ovo manifestacija koja će tek da odjekne kroz javnost, a izrazio je želju da se ona, kako godine budu odmicale, širi i eventualno dobije višednevni karakter. Takođe, istakao je da Udruženje građana „Organic life“ u svojoj ponudi ima neke od najkvalitetnijih proizvoda na bazi lavande, te da podrška njihovom radu, trudu i zalaganju neće izostati ni u budućnosti.

Treba istaći da je proizvodnja lavande, u poslednjih nekoliko godina, u Kuli doživela ozbiljnu ekspanziju, a zasluge u velikoj meri pripadaju Karolini Ese i njenom Udruženju. Osim proizvoda koje Udruženje nudi, svim sugrađanima je uvek na raspolaganju opcija provođenja vremena u polju lavande, fotografisanje kako bi sačuvali svoje uspomene na lepe trenutke provedene u prirodi i sve to dok god lavanda cveta, odnosno do trenutka kada odlazi u proces prerade i pravljenja autentičnih domaćih proizvoda.

OVAJ PROJEKAT JE SUFINANSIRAN IZ BUDŽETA OPŠTINE KULA. STAVOVI IZNETI U PODRŽANOM MEDIJSKOM PROJEKTU NUŽNO NE IZRAŽAVAJU STAVOVE ORGANA KOJI JE DODELIO SREDSTVA.

Tagovi:
Pročitajte još: