(MAPA) SVI PUTEVI DANAS VODE U KRUŠEDOL: Na ovaj način možete doći na obeležavanje “Oluje”

Dan sećanja na sve stradale i prognane Srbe u hrvatskoj zločinačkoj akciji “Oluja” biće obeležen večeras u 19 časova na platou ispred manastira Krušedola.

Skupu će prisustvovati i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je pozvao sve Srbe, posebno Krajišnike, da dođu kod manastira Krušedol na obeležavanje godišnjice “Oluje” za koju je naglasio da je najveće etničko čišćenje posle Drugog svetskog rata.

Ovo je peta ili šesta godina da obeležavamo “Oluju” kroz suze, ali i sa ponosom što smemo otvoreno da govorimo o našem bolu, ne dodvoravajući se nekome i prećutkujući zločine nad našim narodom – rekao je Vučić.

Manastir Krušedol je manastir Srpske pravoslavne crkve na jugoistočnoj strani Fruškoj gore u Vojvodini. Nalazi se blizu varošice Irig. Okružen je parkom i stablima kestenova, a dvorište svetinje krasi i mali đeram.

Manastir je sagrađen u pitomoj dolini severno od Krušedolskog Prnjavora i sela Krušedola. Do manastira se automobilom može doći na više načina.

Možete doći starim putem Beograd – Novi Sad do skretanja za Maradik. U centru skrenite desno i nakon nekih pet kilometara stižete do sela Krušedola. Odatle pratite oznake do manastira.

Možete doći i preko Iriškog venca gde postoje vrlo uočljivi putokazi do manastira. Od Iriga se dolazi kada se kod autobuske stanice skrene putem koji vodi za Krušedol. Manastir se nalazi u ataru sela Krušedola na putu između sremskog gradića Irig i sela Maradik. I do njega vodi asfaltni put.

Preuzeto: SrbijaDanas