fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Mask: Samit o bezbednosti veštačke inteligencije želi da uspostavi “nezavisnog sudiju” kako bi nadzirao kompanije koje razvijaju AI

Ilon Mask

Međunarodni samit o bezbednosti veštačke inteligencije želi da uspostavi “nezavisnog sudiju” koji bi nadzirao kompanije koje razvijaju AI i reagovao ako je zbog nečeg zabrinut, izjavio je danas preduzetnik i nabogatiji čovek sveta Ilon Mask na okupljanju u britanskom Blečliju.

– Ne znam šta su po definiciji fer pravila, ali moramo da imamo uvide pre nego što započnemo s nadzorom – izjavio je Mask novinarima, prenosi Rojters.

Prema njegovim rečima, ljudi u AI industriji su zabrinuti da će države preuranjeno određivati pravila za regulaciju veštačke inteligencije, ali ovaj scenario je “malo verovatan”. SAD, EU, Kina i Velika Britanija su se ranije u toku dana složile sa tekstom prve međunarodne deklaracije o veštačkoj inteligenciji (AI) u kome se navodi da ova nova tehnologija predstavlja potencijalno “katastrofalan” rizik za čovečanstvo.

Na konferenciji u Velikoj Britaniji, koja se održava danas i sutra, 28 zemalja je potpisalo takozvanu Deklaraciju iz Blečlija, nazvanu po mestu okupljanja zvaničnika, prenosi Gardijan.

Tagovi:
Pročitajte još: