Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Mask: Veštačka inteligencija će biti pametnija od najpametnijeg čoveka – mogla bi da ostavi sve ljude bez posla

Ilon Mask i veštačka inteligencija

Veštačka inteligencija (AI) bi mogla da ostavi sve ljude bez posla, izjavio je preduzetnik i najbogatiji čovek sveta Ilon Mask na događaju u zvaničnom sedištu britanske vlade Lankaster haus u Londonu.

– Teško je tačno reći kada, ali doći će trenutak kada posao neće biti potreban. Možete da radite zbog ličnog zadovoljsta, ali AI će biti u stanju da uradi sve. Ne znam da li se ljudi osećaju dobro ili loše zbog toga – rekao je Mask, prenosi CNBC.

Mask je uporedio AI sa duhom iz boce koji ispunjava svaku želju bez ograničenja.

– Ne postoji to besmisleno ograničenje od najviše tri želje, a to je i dobro i loše – istakao je najbogatiji čovek sveta.

Ilon Mask smatra da će jedan od glavnih izazova za ljude u budućnosti biti da pronađu smisao života. Veštačka inteligencija će biti pametnija od najpametnijeg čoveka i ona ima potencijal da postane “sila koja će najviše narušiti postojeće stanje stvari u istoriji”, dodao je on.

Mask je u više navrata upozoravao na pretnje koje veštačka inteligencija predstavlja za čovečanstvo, a jednom prilikom je rekao da bi AI mogla biti opasnija od nuklearnog oružja.

Tagovi:
Pročitajte još: