Medojević prešao kod Rasima Ljajića

Socijaldemokratskoj partiji Srbije (SDPS) Rasima Ljajića pristupila su četiri odbornika Jedinstvene Srbije (JS) iz Skupštine opštine Kula.

Toj partiji je pristupio i predsednik odbora JS u Vrbasu, izjavio je predsednik Izvršnog odbora SDPS Branko Gogić.

Gogić u izjavi dostavljenoj Tanjugu kaže da su u njegovoj stranci otvoreni za sve koji žele da joj pristupe, ali da od toga neće da “prave predstavu niti da se bave političkom trgovinom”.

“Političke partije su živi organizmi, ljudi i dolaze i odlaze i to nije nikakva novost”, poručio je Gogić, naglasivši da niko od četvoro odbornika iz Kule niti iz Vrbasa nije dobio ništa zauzvrat.

On je podsetio i da je u SDPS-u još pre više od godinu dana pristupio potpredsednik JS Dobrosav Marić iz Loznice, i većina odbora te partije iz Kolubarskog i Mačvanskog okruga.

Ipak, kaže Gogić, u SDSP-u smatraju da je to unutrašnja stvar stranke, te da, uprkos brojnim prelazima iz JS u SDSP, oni neće od toga, kako kažu, “praviti događaje”, za šta optužuju predsednika JS Dragana Markovića Palmu.

On time, kaže Gogić, pokušava da sakrije činjenicu da JS više ne funkcioniše dobro.

Prema Gogićevim rečima, u SDPS u Kuli došli su dosadašnji odbornici JS Dragutin Medojević, Tomo Kovijanić, Biljana Kilić i Smiljana Vukelić, kao i predsednik JS u Vrbasu Damir Ivanić, koji je ujedno i odbornik u lokalnom parlamentu.

Izvor: www.q-media.rs