Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Meloni: “Ne postoje bilateralni problemi sa Francuskom.”

Meloni

Premijerka Italije Đorđa Meloni izjavila je da ne postoje problemi u bilateralnim odnosima te zemlje sa Francuskom.

„Nije mi poznato da postoje problemi u bilateralnim odnosima između Italije i Francuske“, navela je Meloni i dodala da će se narednih dana sastati sa francuskim predsednikom Emanuelom Makronom, prenosi ANSA.

Ona je to izjavila nakon što ju je Stefan Sežurne, generalni sekretar Makronove stranke Renesansa, optužio za sprovođenje nehumane i nekompetentne migracione politike.

„Očigledno postoji neki problem koji oni moraju da reše, ali ne mislim da imaju problem sa nama. Očigledno postoji neki problem očuvanja konsenzusa koji treba da se reši, ali to je unutrašnji problem. Ne želim da ulazim u to, razumem poteškoće“, rekla je Meloni.

Ona je poručila da tako agresivne izjave privlače pažnju medija i imaju za cilj obraćanje francuskom javnom mnjenju.

„Takve kritike me ne zabrinjavaju“, poručile je Meloni

Generalni sekretar Renesanse, Stefan Sežurne, prethodno je izjavio da italijanska premijerka podstiče ilegalnu imigraciju.

„Njena politika je nepravedna, nehumana i neefikasna“, poručio je Sežurne.

Rasprava Melonijeve i Sežurnea je nastavak diplomatskog sukoba Italije i Francuske do kojeg je došlo nakon što je francuski ministar spoljnih poslova Žerald Darmanen rekao da italijanska premijerka nije u stanju da reši probleme sa migrantima, što je bilo jedno od glavnih obećanja u njenoj predizbornoj kampanji.

Zamenik Melonijeve i ministar spoljnih poslova Italije Antonio Tajani kasnije je otkazao put u Pariz gde je trebalo da se sastane sa šeficom francuske diplomatije Katrin Kolona.

Svemu tome prethodio je sukob iz novembra prošle godine oko broda za spasavanje migranata koji je završio u Francuskoj nakon što su italijanske vlasti odbile da mu dopuste ulazak u teritorijalne vode Italije.

Tagovi:
Pročitajte još: