Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Mesec knjige – „Sveta Jelena“ Vladimir D. Janković

Biblioteka

Povodom Meseca knjige, u Narodnoj biblioteci u Kuli, održaće se promocija zbirke pesama „Sveta Jelena“, autora Vladimira D. Jankovića.

Vladimir D. Janković je poznat široj publici kao pisac nekoliko knjiga poezije, od kojih je poslednja „Sveta Jelena“ izdata 2021. godine, kao i knjige proze pod naslovom „Beograd za upućene“, sastavljene od kratkih priča koje su svojevremeno objavljivale podgoričke Vijesti.

Takođe, autor je književnoj publici poznat kao prevodilac mnogobrojnih književnih dela svetski nagrađivanih pisaca, poput Hilari Mantel, T.Koragesana Bojla, Mišela Uelbeka, Ijana Makjuana, Paskala Briknera i mnogih drugih.

Aktivno je pisao za časopise poput Statusa, Domina, Politike Ekspres, bio je dopisnik sidnejskih Novosti, kulturnog dodatka „Pop & kultura“ dnevnog lista Blic. Redovni je saradnik portala OKO magazin RTS-a, Kulturnog dodatka Politike, podgoričkih Vijesti.

Ovaj put, on će se publici predstaviti sa zbirkom pesama „Sveta Jelena“, u kojoj svojim stilom neodoljivo podseća na stara vremena, prožeta vernošću tradiciji.

Vladimir D. Janković je član Udruženja književnika Srbije i Udruženja književnih prevodilaca Srbije, čiji je i potpresednik od 2018. godine.

Promocija zbirke pesama „Sveta Jelena“ će se održati 14. oktobra, u prostorijama Narodne biblioteke u Kuli, sa početkom u 18h.

Sveta Jelena

Tagovi:
Pročitajte još: