Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Meta odlučila: Poznata opcija sa Instagrama stiže na Facebook i Messenger

Aplikacija

Kompanija Meta je u februaru na Instagramu pokrenula “kanale za emitovanje” (broadcast channels), novu opciju za jednosmerno slanje poruka sličnu kakvu ima i čet aplikacija Telegram.

To je korisnicima dalo mogućnost da informišu svoje pratioce, a da pri tom ne moraju da postuju na glavnoj stranici svog profila. Takav način komunikacije sada se proširuje i na Facebook i Messenger aplikacije.

Tako će svi kreatori sadržaja i javne ličnosti, sa svojih Facebook stranica, pratiocima od sada moći grupno da šalju tekstualne poruke, fotografije, video snimke i govorne poruke.

A pošto je reč o jednosmernom alatu za slanje poruka, samo administratori stranice mogu da šalju poruke na kanalu, dok ostali pratioci na njih mogu da reaguju i glasaju u anketama.

Administratori mogu da pokrenu kanal direktno sa svoje stranice, a Facebook će njegovim pratiocima poslati obaveštenje da se pridruže nakon što prime prvu poruku.

Novi kanal za emitovanje će se pojaviti i u četovima korisnika, odnosno u aplikaciji Messenger, pod posebnom karticom pod oznakom “Channels” (odnosno , kanali).

Pratioci će dobiti obaveštenje svaki put kada vlasnik stranice pošalje neku novu informaciju, ali su takođe u mogućnosti da utišaju kanal kada god to požele.

Oni koji su odlučili ne prate objave na kanalu, naknadno će moći da mu pristupe sa profila stranice, na isti način kao što je to moguće i na Instagramu.

Iz Mete poručuju da svaki administrator stranice kome je nova opcija dostupna može da pokrene svoj kanal. Ipak, “kanali za emitovanje” još uvek nisu dostupni baš svugde, pa će oni koji ih još nisu dobili morati malo da pričekaju.

Tagovi:
Pročitajte još: