fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

“Meta” ukida podršku za SMS u Mesindžeru: Korisnici moraju preći na druge aplikacije za poruke!

Meta

“Meta” planira da ukine podršku za SMS poruke u aplikaciji Messenger počevši od sledećeg meseca.

Korisnici koji se oslanjaju na Mesindžer (Messenger) za slanje i primanje SMS i MMS poruka biće obavešteni o ovoj promeni. Nakon 28. septembra, moraće da pređu na podrazumevanu aplikaciju za slanje poruka na svom telefonu, poput Google Messages ili Samsung Messages.

I dalje će im biti omogućeno da pristupe svojoj istoriji SMS poruka koristeći novu podrazumevanu aplikaciju za poruke na telefonu.

Messenger je prvi put uveo podršku za SMS poruke 2012. godine. Međutim, podršku za SMS su povukli već 2013. godine. Pokušali su ponovo 2016. godine, držeći SMS odvojeno od veb-komunikacija i nazivajući ga “SMS na steroidima”.

Kada “Meta” ukine podršku za SMS u Mesindžeru, korisnicima će još uvek biti dozvoljeno da šalju i primaju SMS poruke putem svoje mobilne mreže i pristupaju istoriji SMS poruka putem nove podrazumevane aplikacije za poruke na telefonu. Iako će biti preusmereni na podrazumevanu aplikaciju za poruke na telefonu, moguće je promeniti klijenta tako što će otići u Podešavanja > Aplikacije > Podrazumevane aplikacije > Aplikacija za SMS i odabrati drugu aplikaciju.

Čini se da SMS/MMS integracija više nije osnovni fokus kompanije “Meta”, posebno sa WhatsAppom u njenom portfoliju. Korisnici koji su se oslanjali na Messenger za SMS/MMS poruke moraće da se prilagode ovoj promeni.

Ova promena predstavlja pobedu za Google i njegove napore na polju RCS poruka. Kompanija se usredsredila na stvaranje iskustva slanja poruka kao prvoklasnog iskustva za Android, pri čemu su operateri i proizvođači telefona usvojili aplikaciju Messages kao podrazumevanu opciju.

Tagovi:
Pročitajte još: