Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Milo Lompar poziva na izdaju Kosova!

Milo

Konzervativni pokret Naši najoštrije osuđuje profesora Mila Lompara koji poziva na ”referendum” o Kosovu, i to ispred Narodne stranke Vuka Jeremića.

Kako je moguće da profesor Lompar koji sebe u javnosti predstavlja „perjanicom nacionalne misli“ dobrovoljno relativizuje nepovredivost vlastitih granica i poziva na kršenje Ustava Republike Srbije i daje podršku Vuku Jeremiću koji nije nikakav patriota niti lider rodoljubive stranke koji brani Kosovo i Metohiju, nego izdajnik koji je 2008. godine kada su privremene prištinske samoupravne službe jednostrano proglasile nezavisnost Kosova i Metohije hitno zatražio mišljenje Međunarodnog suda pravde o legalnosti kosovske nezavisnosti.

Međunarodni sud pravde u Hagu je u savetodavnom mišljenju rekao da Deklaracijom o proglašenju nezavisnosti Kosova 2008. godine nije prekršeno međunarodno pravo čime je naneta nepopravljiva šteta odbrani KiM.

”Referendum” na koji pozivaju Milo Lompar i Vuk Jeremić bi mogao da bude samo uvod u izjašnjavanje po pitanju Sandžaka, Vojvodine, Juga Srbije i Pomoravlja koje Zapad i neprijatelji iz okruženja takođe pokušavaju da nametnu kao političko pitanje, a ”referendum o Kosovu” bi bio ”pravo” koje se ni njima ne sme uskraćivati.

Ovakvi pozivi profesora Mila Lompara da se srpski narod izjašnjava o nečemu što je već njegovo su apsolutno neprihvatljivi i za svaku su osudu.

Profesore, što bi rekao naš narod „Sa kim si, takav si“, a sa Vukom nisi slučajno.

Tagovi:
Pročitajte još: