Ministar Branislav Nedimović u poseti gazdinstvima u Ruskom Krsturu i Kuli

Ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede, Branislav Nedimović, u pratnji predsednika opštine Kula Damjana Miljanića i drugih predstavnika lokalne samouprave, posetio je danas poljoprivredna gazdinstva u Ruskom Krsturu i Kuli. U Ruskom Krsturu je obišao poljoprivredno gazdinstvo Sanje Hornjak, a u Kuli gazdinstvo Latinkin Milenka.

S obzirom da je Krstur poznat po proizvodnji paprike ministar Nedimović nam je rekao da su krsturski paprikari zadovoljni ovogodišnjom otkupnom cenom, kao i poljoprivrednici koji rade paradajz, ali su nezadovoljni što je firma „ABC Fud“ još uvek u stečaju, a tu oni vide platformu oko koje može da se razvije povrtarstvo na prostoru cele opštine Kula. Ministar je istakao da je za sledeću godinu cilj da se urade tri nove stvari, a to je da se za sistem krava-tele obezbede novi podsticaji, da se obezbedi kupovina novih traktora koji se sklapaju u Srbiji i da za mlade do 40 godina bude jedna konkursna linija.

On je dodao još da će sve mere koje su bile na snazi u 2018. i 2019. godini, biti prenete i u 2020. godinu i pozvao lokalnu samoupravu da zajedno sa Ministarstvom dodatno pomognu razvoju povrtarstva, tako što će dovesti nisku naponsku mrežu u atar, a na taj način će se smanjiti troškovi poljoprivrednika.

Milenko Latinkin, vlasnik poljoprivrednog gazdinstva u Kuli rekao je da je njegova porodica izuzetno počastvovana posetom ministra. On je dodao da im je ministar izneo planove za sledeću godinu, a da su za njihovo gazdinstvo posebno značajni podsticaji za nabavku nove mehanizacije i konkursna linija za mlade koja je u toku, a sve je dosta prihvatljivo.

Izvor: kula.rs