Ministar Nedimović obišao gazdinstva u opštini Apatin

U pratnji zamenice predsednika opštine Apatin Dubravke Korać i njenih saradnika, ministar poljoprivrede i zaštite životne sredine Branislav Nedimović, obišao je danas poljoprivredna gazdinstva u Sonti, Svilojevu i Prigrevici, gde je sa tamošnjim domaćinima i prisutnim poljoprivrednicima ovih apatinskih sela razgovarao o aktuelnim temama iz oblasti poljoprivrede.

Dejan Stojaković u Sonti, Draško Macanović u Svilojevu, te Dejan Čule u Prigrevici, u maniru pravih domaćina ugostili su ministra i delegaciju opštine Apatin, a prisutni poljoprivrednici su imali brojna pitanja kako da unaprede svoju proizvodnju.

„Često boravim u ovom kraju i ono što mi je drago je što smo obećali pre godinu-dve dana i dali zemljište na višegodišnji zakup, to smo realizovali tokom ove godine i za narednih 10 godina poljoprivrednici ne moraju da vode brigu“. Spremljen je i set zakona iz oblasti poljoprivrednog zemljišta, statusa poljoprivrednika, kao i izmena zakona o penzijsko-invalidskog osiguranja koji je do sada jednako tretirao poljoprivrednike koji imaju 1 ili 100 hektara i to će biti izmenjeno“, rekao je Nedimović.

 „Imali smo čast da ugostimo ministra poljoprivrede, a ono što mi je posebno drago kao predstavnika lokalne samouprave jeste što su poljoprivrednici imali priliku da neposredn razgovaraju sa ministrom koji je došao na njihovu kućnu adresu i da mu izlože svoje probleme. To zaista pokazuje koliko Srpska napredna stranka i njeni ministri vode računa o svakom građanu, te da Ministru nije teško da obiđe tri sela u apatinskoj opštini. Do kraja godine očekujemo još dve posete gospodina Nedimovića gde ćemo razgovarati o nekim krupnijim projektima koji se tiču i same opštine“, rekla je zamenica predsednika opštine Apatin Dubravka Korać

Jedan od današnjih domaćina, Dejan Čule iz Prigrevice, koji se bavi proizvodnjom povrća, rekao je da mu je čast i zadovoljstvo što je imao priliku da ugosti ministra Nedimovića.

„Nisam znao za pogodnosti o zakupu državnog zemljišta, te da ćemo iste moći da koristimo i mi proizvođači povrća na otvorenom, što je za mene super pogodnost. Ministar je dobio najviše pitanja u Prigrevici vezanih za stočarstvo, za otkup tovne stoke i bikova, kao i kupovinu teladi.Vidim da su poljoprivrednici koji su se i za to interesovali, bili zadovoljni subvencijama koje ministarstvo daje“ rekao je Čule.