Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Ministarstvo informisanja osudilo pretnje RTS-u

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija

Ministarstvo informisanja i telekomunikacija najoštrije osuđuje postupke narodnog poslanika Radomira Lazovića kada je u toku protesta ispred zgrade Javne medijske ustanove „Radio-televizija Srbija” sprejom ofarbao pink bojom tablu na kojoj je ispisan naziv javnog servisa. Tom prilikom izuzetno zabrinjavaju i reči poslanika upućene Javnom medijskom servisu – „smatrajte ovo upozorenjem”.
Iako je u obraćanju prisutnima retorički izrazio neslaganje sa uređivačkom politikom javnog medijskog servisa, uprkos konstantnom javnom zalaganju za uzdržavanje od pozivanja na nasilje, Lazović je svojim postupkom još jednom jasno pokazao koje su to vrednosti za koje se zalaže.
Niko nema pravo, pa ni narodni poslanik, da vređa, napada i ponižava rad medijskih ustanova, kao i da uništava imovinu.
Sloboda izražavanja i različitost mišljenja su temeljne vrednosti našeg društva i ovo Ministarstvo će uvek podržavati slobodu medija i govora ali pretnje, kao i uništavanje imovine ne predstavljaju ni jednu demokratsku vrednost, već naprotiv vandalizam.
Podsećamo da je Zakonom o javnim medijskim servisima predviđeno da u obavljanju osnovne delatnosti javni medijski servis ima institucionalnu autonomiju i uređivačku nezavisnost posebno u pogledu utvrđivanja koncepcije i određivanju programskih sadržaja u skladu sa ovim Zakonom.
Ministarstvo apeluje na sve učesnike u javnim obraćanjima da obrate posebnu pažnju na svaku izgovorenu reč, da se suzdrže od pretnji, jer niko nema prava da ugrožava bezbednost medijskih radnika sa čijom se uređivačkom politikom ne slažu.

Tagovi:
Pročitajte još: