Mlada Somborka velika nada srpskog boksa

Aleksandra Tepavac, mlada devojka iz Sombora, trenira boks tek jednu godinu. Za to kratko vreme uspela je da uradi mnogo. Na nedavno održanom prvenstvu Evrope u boksu zauzela je odlično treće mesto.

Još kao mala devojčica volela je da gleda borilačke sportove, to je i bio razlog zašto je Aleksandra Tepavac odlučila da trenira boks. Danas iza sebe ima šesnaest mečeva, od toga devet pobeda i sedam poraza, a na nedavno održanom EP u boksu za žene, u kategoriji juniorke do 63 kg zauzela je treće mesto.

“Imala sam tri borbe, prva je bila sa Litvankom, nju sam pobedila, druga borba je bila sa Ukrajinkom i nju sam takođe pobedila. Treću borbu protiv Italijanke sam izgubila prekidom u trećoj rundi. Mogla sam osvojiti i taj meč sa njom, ali nisam bila psihički spremna, pa je to malo uticalo na taj gubitak”, ispričala nam je Aleksandra .

“Mislili smo da će imati lagani žreb na Evropskom ,ali nije imala. U prvom kolu je imala Litvanku ,pa Ukrajinku. U njenoj konkurenciji je bilo šesnaest takmičarki,ona je uspela da dođe do polufinala,gde je poražena od Italijanke,koja je kasnije postala prvak Evrope, devojke koja ima 70-80 mečeva”, veli Stojan Knežević, trener u bokserskom klubu “Sombor” iz Sombora.

“Po rezultatu fenomenalno, jer Aleksandra je mlad takmičar i ne trenira dugo kao pojedine koje su učestvovale na Evropskom prvenstvu. Devojka od koje je izgubila je dvostruki učesnik ,ali Sandra je naš mlad takmičar i prevazišla je očekivanja svih nas”, istakao je Miro Mitrović, trener juniorske reprezentacije Srbije.

Aleksandra će tokom leta trenirati jer je očekuje još mnogo takmičenja. Već u avgustu učestvovaće na Kupu nacija u Vrbasu.

“Nikada nisam zadovoljna svojim radom,imam puno nedostataka,prvo kretanje i treba mi puno agresivnosti, a nekako sam još uvek nežna”, rekla je Aleksandra.

“Idemo sporo,lagano,ali sigurno. Ne žurimo nigde. Moramo da opravdamo tu medalju,jer će sada svi juriti da skinu taj “skalp” i da se dokazuju upravo na njoj, jer je ona bronzana sa Evropskog. Moramo uvek da se trudimo da držimo taj kvalitet i da se trudimo da budemo što bolji”, dodao je Mitrović.

Treneri kažu da je Aleksandra dragulj koji treba polako brusiti i da njeno vreme tek dolazi.

https://youtu.be/jiqEAJSTR44

Preuzeto: rtv.rs