fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Mladi atletičari Apatina odlični na Sportskim igrama

Na regionalnom takmičenju “Dunav osiguranje Sportske igre mladih” u atletici koje je u održano u sredu u Somboru na Gradskom stadionu, mladi apatinski atletičari imali su zapažen nastup

U trkama na 60 metara nastupilo je šest takmičara iz Apatina koji su imali odlične uspeha. Pobedu kod devojčica 2010. i 2011. godište ostvarila je Milica Zanze sa rezultatom 8 sekundi i 55 stotinki. U istoj starosnoj kategoriji kod dečaka pobedio je Uroš Mandić sa rezultatom 9 sekundi i 23 stotinke. Pored njih dvoje, moraju se pohvaliti nastupi Nikoline Polovine koja je zauzela 2. mesto u svojoj grupi, potom Jovane Kuridža i Sofije Bujić koje su takođe zauzele druga mesta u svojim grupama dok je Jelena Kuridža osvojila treće mesto u svojoj grupi. 

Pobedom na regionalnom takmičenju Milica Zanze i Uroš Mandić ostvarili su plasman na pokrajinsko takmičenje Sportskih igara mladih koje se održava 13. juna 2021. godine u Sremskoj Mitrovici, na kojem će pobednici u svojim kategorijama izboriti plasman na finalno takmičenje koje se ove godine održava u Splitu ili Dubrovniku.

Trener mladih apatinskih atletskih nada Bojan Tomašević može biti u potpunosti zadovoljan onim što su njegovi učenici pokazali, pogotovo što su Milica i Uroš izborili prolaz dalje, a to je još jedan pokazatelj odličnog i stručnog rada sa decom.

Treba napomenuti da Atletski klub Apatin sprovodi besplatnu školu atletike za decu, tri puta nedeljno: utorkom i četvrtkom od 18.00 do 19.30 časova na terenima na stadionu OFK Mladost i subotom u prepodnevnim satima od 11.00 časova na istom mestu, a u slučaju loših vremenskih uslova treninzi se realizuju u hali OŠ Žarko Zrenjanin. 

Treninzi su dostupni za sve zainteresovane i potpuno su besplatni. Informacije u vezi sa treninzima i terminima mogu se dobiti na email kluba: akapatin2001@gmail.com ili telefon 0640110222.

Tagovi:
Pročitajte još: