Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Mladi iz Zapadnobačkog okruga u okviru projekta „Moja prva plata” dobili zaposlenje

moja prva plata

Kroz program Vlade Republike Srbije i Nacionalne službe za zapošljavanje pod nazivom „Moja prva plata”, nakon potpisivanja ugovora, zaposlenje je dobilo 62 mladih iz Zapadnobačkog okruga. Na ovaj način oni će steći neophodno radno iskustvo i veštine koje će im koristiti u kasnijoj karijeri, a stečena znanja, s obzirom na program, ne moraju biti vezana isključivo za njihovo dosadašnje obrazovanje.

Programom „Moja prva plata” obuhvaćeni su mladi do 30 godina života sa stečenim najmanje srednjim obrazovanjem, bez radnog iskustva, kao i lica koja imaju radno iskustvo kraće od 6 meseci. Program traje 9 meseci, a za vreme trajanja svim angažovanim licima biće isplaćena novčana naknada od 22.000 dinara ukoliko imaju srednje obrazovanje ili 26.000 dinara ukoliko imaju visoko obrazovanje. Većina zaposlenih, tačnije njih 52, svoje prvo radno iskustvo sticaće u privatnom sektoru kome je programom dat prioritet, dok će 8 lica biti angažovano kod poslodavaca iz javnog sektora i to iz oblasti zdravstva i socijalne zaštite, kulture i umetnosti, vaspitanja i obrazovanja. Od ukupnog broja angažovanih lica, njih 79% je sa srednjim obrazovanjem, dok je njih 21% sa visokim obrazovanjem.

Područja rada za koja su poslodavci najviše tražili najveći deo radne snage su ekonomija, pravo i administracija, zatim trgovina, ugostiteljstvo i saobraćaj.

Tagovi:
Pročitajte još: