Mladost sa puno optimizma čeka utakmicu u subotu

Fudbaleri apatinske Mladosti odradili su pripreme, koje su, zbog svima poznate situacije u svetu, trajale duže nego inače. Igrači jedva čekaju da nakon tačno pet meseci pauze zaigraju prvenstvenu utakmicu. U subotu, na svom terenu dočekuju novajliju u Vojvođanskoj ligi, Sever Hercegovac iz Gajdobre. Trener Mladosti Aleksandar Kesić će protiv subotnjeg rivala na raspolaganju imati skoro sve igrače. Jedina nedoumica je nastup Mitrovića koji još oseća posledice povrede zadobijene tokom priprema. Svi ostali su orni za nove izazove.

-Vidi se po igračima da jedva čekaju subotu. Valjda im je dosadilo da igraju duele bez rezultatskog značaja, pa je već sada atmosfera ona prava takmičarska. Veoma je bitno što su složni i to što u timu vlada harmonija, pa će biti lakše odrediti startnih 11. Ne preterujem kada kažem da su svi odlično radili i da imamo jaku konkurenciju na svakom mestu. Tu je nekoliko mladića koji su po godinama još kadeti, ali su se priključili prvom timu i vredno rade, pa i na njih moramo ozbiljno računati. Golman Lazar Stojaković i mladi igrači Marko Desnica i Aleksa Grabež su budućnost našeg kluba i čim budu stekli pravo nastupa dobiće priliku, naglašava strateg Mladosti Aleksandar Kesić.

Već godinama unazad, pre početka sezone, odrede se favoriti za prvaka. Ovoga puta su Apatinci unapred viđeni kao šampioni. Takve glasine mogu biti mač sa dve oštrice, jer znaju uneti dozu nemira već nakon prvog neuspeha.

-Takve “proverene” priče došle su i do mene, ali verujte da nemamo nikakav imperativ titule prvaka. To ne znači da smo se odrekli prvog mesta. Akcenat stavljamo na agresivnu igru, ne plašimo se i ne strepimo od rivala u ligi. Kao i do sada, gde god budemo istrčali na teren igraćemo na pobedu. Da li će to biti dovoljno za naslov prvaka, vreme će pokazati. Kao što sam već napomenuo, imamo ambicije da šansu pružimo mladim igračima i da ih pripremimo da u što kraćem roku budu spremni za ligaška takmičenja. Ostalo će doći samo po sebi, kategoričan je Kesić.

Subota se bliži i neizbežno pitanje, šta se može očekivati od duela sa novajlijom u ligi?

-Nadam se pobedi, jer da drugačije razmišljam ne bi se bavio ovim poslom. Imamo dobar tim, prednost domaćeg terena i verujem da bi to trebalo da bude presudno. Gosti u svojim redovima imaju nekoliko odličnih pojedinaca, poput iskusnih Stevana Račića i Đorđa Ivelje, ali stadion kraj Dunava mora postati neosvojiv, što znači da od prvog sudijskog zvižduka idemo na tri boda, napominje mladi trener Apatinaca Aleksandar Kesić.