Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Momirović: “Najoštrije osuđujem odluku Prištine da zaustavi slobodan protok roba.”

Momirović

Ministar unjutrašnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović osudio je juče odluku Prištine da zaustavi slobodan protok robe iz Srbije, navodeći da je takva odluka potpuno suprotna svim evropskim principima koji podrazumevaju slobodan protok ljudi, roba, usluga i kapitala.

On je naglasio da vlada privremenih institucija u Prištini već u dužem periodu čini sve kako bi ugrozila uspostavaljanje ekonomske stabilnosti na Zapadnom Balkanu, navodi se u saopštenju Ministarstva unutrašnje i spoljne trgovine.

Dodaje se da Vlada Srbije, zajedno sa svojim partnerima sa Zapadnog Balkana, ulaže napore u pokušaju da relaksira i omogući slobodan protok ljudi i roba, sa ciljem napretka i ekonomskog razvoja Republike Srbije, kao i celog regiona.

Ministar je ukazao da je “faktor koji sve to anulira i koji je ponovo stavio oružje na politički sto na Balkanu Aljbin Kurti”.

– Ovo polako prevazilazi sve političke potencijale, koji se ulažu da se problemi prevaziđu na miran način, ali i pored toga mi moramo da sačuvamo mir, jer jedino u miru možemo da obezbedimo rast i progres celog regiona – ističe ministar trgovine Tomislav Momirović.

Tagovi:
Pročitajte još: