Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Momirović o blokadi srpske robe na Kosovu i Metohiji pisao Evropskoj komisiji i ministrima EU, Velike Britanije i SAD

Tomislav Momirović

Ministar unutaršnje i spoljne trgovine Tomislav Momirović izjavio je danas da je o problemu blokade srpske robe na Kosovu i Metohiji pisao Evropskoj komisiji, kao i svim ministrima trgovine zemalja EU, kao i Velike Britanije i SAD, ali da još nema rezultata.

“Blokada srpske robe na KiM je svakodnevna tema za nas, mi o tome pričamo i sa međunarodnim predstavnicima i ljudima u Briselu, ja sam pisao Evropskoj komisiji i oni su nas podržali, naravno nismo videli nikakave rezultate na terenu. Pisao sam i svim ministrima trgovine EU plus VB i SAD. Još uvek nemamo rezultate, ali ovo nije deo političkih pregovora”, rekao je Momirović u izjavi za Tanjug.

Kako je rekao, privremene institucije u Prištini kidaju sve veze Srba i Albanaca, što je jako opasno.

“Mi moramo ekonomiju da učinimo slobodnom od politike i političkih problema. Jednostavno to je veza koja vezuje i Srbe i Albance i mi moramo da se oslonimo na nju, mi moramo zaista da uložimo u tu priču, jer ekonomiju čini slobodan protok ljudi i robe, to je EU, ka tome treba da idemo. Ali, nažalost nemamo razumevanje u Prištini o tome, oni ne razmišljaju o rastu standarda i ekonomskom progresu i napretku, i videćemo šta će nam doneti ovi pregovori”, naglasio je Momirović.

Kaže da svakako moramo da pregovaramo u cilju regionalne stabilnost i mira, ali da je jako teško pregovarati sa tim ljudima, jer ne žele pregovore.

Tagovi:
Pročitajte još: