fbpx
0°C

Moskva: Američki dron pao zbog oštrog manevra

Moskva

Rusko Ministarstvo odbrane saopštilo je da je američka bespilotna letelica MQ-9 pala u Crno more zbog oštrog manevra, kao i da ruski lovci na američku letelicu nisu otvorili vatru, niti su imali bilo kakav kontakt sa njom.

U saopštenju se navodi sa je američka letelica narušila granice područja režima za korišćenje vazdušnog prostora iznad Crnog mora, zbog čega su ruski borbeni avioni poslati da je presretnu.

Kako navodi Ministarstvo, dron sa isključenim transponderima leteo je u pravcu ruske granice u regionu Krima, prenose RIA Novosti.

U saopštenju se navodi da je američki dron usled oštrog manevrisanja nekontrolisano leteo, izgubio visinu i pao u vodu.

Evropska komanda Oružanih snaga SAD saopštila je juče da se američki dronom MQ-9 srušio u Crno more nakon sudara sa ruskim borbenim avionom Su-27 u međunarodnom vazdušnom prostoru iznad Crnog mora.

Portparol američkog Ministarstva spoljnih poslova Ned Prajs rekao je da je ambasador Rusije u SAD Anatolij Antonov pozvan danas u Stejt department nakon incidenta sa američkim dronom koji se srušio u Crno more.

Dodao je da SAD direktno komuniciraju sa ruskom stranom na visokom nivou kako bi prenele svoj stav u vezi sa incidentom.

Tagovi:
Pročitajte još: