fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Možda i najvažnije korisnicima do sada: WhatsApp uvodi dve nove funkcije

WhatsApp

WhatsApp radi na dve nove funkcije na svojoj platformi koje bi mogle mnogo značiti korisnicima.

Trenutno vam WhatsApp omogućava da delite video zapise do 30 sekundi u svom statusu, što i nije tako dugo. Da biste podelili duži video, morate objaviti više statusa. Na to su se korisnici požalili, pa sada WhatsApp testira produženje videa koji možete objaviti u statusu.

Beta verzija WhatsApp-a za Android (2.24.7.6) omogućava korisnicima da postave u svom statusu video do 60 sekundi ili jedan minut. Trenutno se ova funkcija uvodi ograničenom broju korisnika.

Pored ove opcije, WhatsApp testira i opciju pretvaranja glasovnih poruka u tekstualne poruke. Prošlog meseca otkriveno je da WhatsApp ovu funkciju testira za iOS, a sada je počeo testirati i za Android.

Tako najnovija beta verzija WhatsApp-a za Android (2.24.7.8) može pretvoriti glasovnu poruku u tekstualnu, omogućavajući vam tako da čitate poruku, umesto da je slušate. Ovo je veoma korisno u situacijama kada niste u mogućnosti da slušate zvuk.

Korisnici oduševljeni: WhatsApp uvodi novu funkciju, povećava se sigurnost?

Kada ova funkcija bude dostupna, WhatsApp će vas obavestiti o tome pop-up prozorom u kojem se navodi “Pročitajte pre nego što poslušate”. Prema njemu, “da bi se omogućili transkripti, 150 MB podataka aplikacije će biti preuzeto” i “WhatsApp koristi prepoznavanje govora kako bi pružio end-to-end šifrirane transkripte”. Nakon što kliknete dugme “Omogući” u pop-up prozoru, aplikacija će preuzeti potrebne resurse i omogućiti funkciju.

Trenutno nema informacija o tome kada će ove dve funkcije postati deo stabilne WhatsApp aplikacije za iOS i Android, ali se očekuje da će se to dogoditi nakon što kompanija temeljno testira, što bi moglo potrajati nekoliko nedelja, javlja Bajtbox.

Tagovi:
Pročitajte još: