Sastojci:
- 2 manja korena celera
- 3 veća krompira
- 400-500 g mlevenog mesa
- 2-3 jajeta
- 1 glavica crnog luka
- 1/2 struka praziluka
- 1 čen belog luka
- 1 kisela pavlaka
- šolja mleka
- soli po ukusu
- bibera po ukusu
- začini po ukusu
Priprema:
Dva očišćena celera prokuvajte u slanoj vodi i Isecite ih na tanje krugove. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, praziluk, dodajte mleveno meso, pržite još pet minuta, pa onda dodajte i beli luk, pa sklonite sa vatre, posolite, pobiberite i začinite po ukus i volji.
U podmazanoj posudi ređajte red celera, preko njega stavite fil od mesa, pa red krompira, opet nadev od mesa. Ređajte dok imate materijala, a završite kriškama celera i stavite da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta.
Umutite jaja, pavlaku i mleko, izvadite musaku, prelijte je tom mešavinom i vratite u rernu da se zapeče još 15 minuta ili dok ne porumeni.
Prijatno!