-->

Musaka od celera

Musaka od celera

Sastojci:

  • 2 manja korena celera 
  • 3 veća krompira 
  • 400-500 g mlevenog mesa 
  • 2-3 jajeta
  • 1 glavica crnog luka
  • 1/2 struka praziluka
  • 1 čen belog luka
  • 1 kisela pavlaka
  • šolja mleka
  • soli po ukusu
  • bibera po ukusu
  • začini po ukusu

Priprema:

Dva očišćena celera prokuvajte u slanoj vodi i Isecite ih na tanje krugove. Na ulju propržite sitno seckani crni luk, praziluk, dodajte mleveno meso, pržite još pet minuta, pa onda dodajte i beli luk, pa sklonite sa vatre, posolite, pobiberite i začinite po ukus i volji.

U podmazanoj posudi ređajte red celera, preko njega stavite fil od mesa, pa red krompira, opet nadev od mesa. Ređajte dok imate materijala, a završite kriškama celera i stavite da se peče na 180 stepeni oko 20 minuta.

Umutite jaja, pavlaku i mleko, izvadite musaku, prelijte je tom mešavinom i vratite u rernu da se zapeče još 15 minuta ili dok ne porumeni.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: