Na današnji dan rođena američka glumica i komičarka Sandra Bulok

Sandra Anet Bulok (engl. Sandra Annette Bullock; Arlington, 26. jul 1964) je američka filmska glumica, komičarka, producent i najplaćenija holivudska zvezda svih vremena.

Rođena je 26. jula 1964. u Arlingtonu (Virdžinija) od oca Džona Buloka, službenika u kopnenoj vojsci SAD, i majke Helge D. Majer, operske pevačice nemačkog porekla. Do svoje dvanaeste godine živela je u Nirnbergu gde su se njeni roditelji upoznali i venčali. Proputovala je gotovo sve krajeve Evrope prateći majku na turnejama. Kao devojčica učila je balet i pevanje, bila je član dečjeg hora, a povremeno je uz majku nastupala u manjim ulogama u operama. Tečno govori nemački jezik. Pohađala je srednju školu „Vašington-Li“ (Washington-Lee High School), glumila u školskim predstavama i bila član grupe navijačica. Pohađala je dramu na univerzitetu „Istočna Karolina“. Iako je do diplome imala samo tri ispita, napustila je fakultet i u potrazi za glumačkim angažmanom otišla u Njujork gde se izdržavala radeći kao barmen i konobarica. Posle nekog vremena završava fakultet.

Karijeru je počela krajem osamdesetih, igrajući u romantičnim komedijama. Najpoznatija je po filmovima Brzina, Ljubavne čarolije, Dok si ti spavao, Mis tajni agent i Dve nedelje za zaljubljivanje. Veridba i Gravitacija su njeni finansijski najuspešniji filmovi.

Izvor: sr.wikipedia.org