Nabavljen dovoljan broj protivgradnih raketa za Odžake

Opština Odžaci je sa Radarskim centrom Bajša izvršila primopredaju protivgradnih raketa koje su obezbeđene na konkursu Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu, vodoprivredu i šumarstvo. Vrednost nabavljenih raketa je 2,5 miliona dinara.

Pomoćnik predsednice opštine zadužen za poljoprivredu Andrija Hajdu kaže da je u obezbeđenju sredstava za nabavku 77 raketa većeg dometa lokalna samouprava učestvovala sa milion, a Pokrajina sa milion i po dinara.

– To govori o našoj dobroj saradnji i da lokalna samouprava misli na poljoprivrednike i na zaštitu useva. U ovu sezonu ulazimo spremni, sa svim strelcima u pripravnosti i mogu reći do sada sa najvećim brojem raketa obezbeđenim za jednu sezonu – istakao je Hajdu.

Prema njegovim rečima, sve protivgradne stanice su u funkciji i strelci su dobili naknadu od opštine za prvo tromesečje.

Primopredaja raketa obavljena je 8. juna, a Hajdu veruje da će nabavljena količina biti dovoljna za ovu sezonu odbrane od grada.

Po prvi put je prošle godine objavljen pokrajinski konkurs za podizanje efikasnosti protivgradne zaštite na teritoriji AP Vojvodine, a opština Odžaci je to iskoristila i nalazi se među lokalnim samoupravama koje su uz podršku Pokrajine nabavile najveći broj raketa za odbranu njiva na svojoj teritoriji.

Sezona odbrane od grada traje od 15. aprila do 15. oktobra, a nepredvidljivo vreme je ovog proleća već pokazalo svoju ćud. Protivgradna odbrana u opštini Odžaci je od početka sezone dejstvovala sa tridesetak raketa, koje su preostale od prošle godine.

Izvor: Radio Odžaci