fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nacionalno razmrdavanje: Kampanja „Svaki dan je sportski dan” stigla u Karavukovo

Kako bi još više podstakli priču o zdravlju i aktivnom životnom stilu, kompanija Nestlé je odlučila da kroz program “ZdravoRastimo” poseti nekoliko škola širom Srbije, među kojima se našla i OŠ „Bora Stanković” iz Karavukova. Naime, nakon Čačka, Nestlé “ZdravoRastimo” karavan je stigao u Karavukovo, podržavajući učenike OŠ „Bora Stanković” u uvođenju fizičke aktivnosti u svakodnevnu rutinu. Time su se 21-dnevnom izazovu “Nacionalno razmrdavanje” u sklopu kampanje „Svaki dan je sportski dan” pridružili i mali Karavukovčani.
S tim u vezi, u organizaciji škole održan je „Mali sajam zdravlja i sporta”, a koordinatori projekta “ZdravoRastimo” su kroz interaktivnu radionicu đacima pokazali jednostavne vežbe koje mogu svakodnevno praktikovati, kako u školi, tako i kod kuće. Time su učenici dobili vredne savete, ali i ideje za vežbe tokom trajanja izazova “Nacionalno razmrdavanje”, koji je startovao ovog ponedeljka i tokom 21 dana želi da pokrene što veći broj školske dece da nekoliko minuta dnevno posvete fizičkoj aktivnosti. Kako istraživanja pokazuju da su tri nedelje dovoljne da kontinuirana aktivnost preraste u naviku, cilj je da se obuhvati što veći broj dece i pomogne im se u usvajanju zdravih navika. Podršku ovoj važnoj inicijativi dalo je i Ministarstvo prosvete, tako što je pozvalo sve osnovne škole u Srbiji da se priključe istoj.

-Projekat “ZdravoRastimo” sprovodi se u Srbiji više od jedne decenije i obuhvatio je više od 120.000 osnovaca do sada. Aktivnosti poput ove, koja je nacionalnog karaktera, još više proširuju njegov uticaj i veoma nam je drago zbog toga. Mi želimo da budemo deo sveukupne pozitivne promene u životima dece širom Srbije. “Nacionalno razmrdavanje” je način da svi zajedno radimo na stvaranju bolje osnove za zdravo i srećno odrastanje. Redovna fizička aktivnost, uravnotežena ishrana, ali i podrška porodice i cele zajednice ključni su faktori za zdravlje školaraca, a mi smo posvećeni tome da to postignemo, rekla je Dragana Bešić, vođa korporativnih poslova Nestlé Srbija, kompanije koja je inicijator projekta “ZdravoRastimo”.

Pored druženja i razmenjivanja znanja sa učenicima škole „Bora Stanković”, školi je ovim povodom donirana i sportska oprema koja će omiljene časove fizičkog obogatiti i učiniti još zanimljivijim.

-Aktivnosti koje nudimo deci iz naše sredine sastoje se od inovativnih, aktivnih sportskih treninga i edukacije o zdravom načinu života, izbalansiranoj ishrani i značaju fizičke vežbe za pravilan rast i razvoj. Značaj “ZdravoRastimo” projekta je da kroz smislene aktivnosti, uvek nove i zabavne, svakoj novoj generaciji omogući permanentnu održivost zdravih navika. Redovna nastava fizičkog vaspitanja u školama nije dovoljna za pravilan rast i razvoj školske dece. Neizbalansiranim i neredovnim obrocima, deca unose mnogo više kalorija, koje u toku dana i svih dnevnih aktivnosti ne mogu da potroše. Zato moramo naći zanimljiv i privlačan način da povećamo fizičku aktivnost u svakodnevnom životu, tako da ona bude zanimljiva i dostupna svima, bez obzira na interesovanja, istakla je Jelena Ignjatić, profesorka fizičkog vaspitanja i diplomirani trener sportske rekreacije.

Ideja kampanje „Svaki dan je sportski dan” jeste da se kroz 21-dnevni izazov pored dece pokrenu i odrasli, bez obzira na godine i fizičku spremnost i da u svakodnevnu rutinu uključe jednostavne vežbe koje će podeliti na društvenim mrežama uz korišćenje oznaka #svakidanjesportskidan, #nacionalnorazmrdavanje i #zdravorastimo. Na ovaj način, cela Srbija će deci poslati poruku da vežbanje može da bude zabavno, da ne mora uvek da podrazumeva sportsku opremu ili salu, kao ni finansijska ulaganja.

Nakon Čačka i Karavukova, “ZdravoRastimo” će se u toku kampanje „Svaki dan je sportski dan“ družiti i vežbati sa osnovcima u Subotici, Zemunu i Batočini, i odvojiti sredstva za donaciju sportske opreme.

 

Tagovi:
Pročitajte još: