Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nacisti marširaju u Americi – ćuti Bela kuća, ćuti Izrael: Ovako izgleda “sloboda” na američki način

Blood Tribe

Portparolka ruskog Ministarstva spoljnih poslova Marija Zaharova podelila je snimak grupe neonacista “Blad trajb” (Blood Tribe) koji su juče marširali u Nešvilu, u Tenesiju.

Njihov marš je, cinično je prokomentarisala, primer kako se u Americi poštuju “sloboda govora i okupljanja”.

Svake godine na redovnom zasedanju Generalne skupštine UN, Sjedinjene Američke Države glasaju protiv rezolucije o borbi protiv veličanja nacizma, neonacizma i drugih praksi koje doprinose eskalaciji savremenih oblika rasizma, rasne diskriminacije i ksenofobije, podsetila je Zaharova.

Kao razlog za to navode “kršenje slobode govora i okupljanja”, naglasila je.

Na leđima pripadnika ove neonacističe grupe je napisano 2218 – “očigledna šifra neonacističkog pokliča ‘Vratite Adolfa Hitlera’ (Bring back Adolf Hitler)”, ukazala je Zaharova na Telegramu.

– Naravno, svi će ćutati. I Bela kuća, i brojne organizacije. Izrael će takođe ćutati. Ovde se navodno radi o nečem drugom, a ne o nacizmu i rasizmu – ocenila je.

Zapad na ovu grupu gleda kao na slobodne ljude u slobodnoj zemlji koji slobodno šetaju ulicama grada, navela je.

– Na kraju krajeva, sve se to “može objasniti” sa stanovišta “nove normalnosti” u kojoj fašistički pozdrav, prema odluci italijanskog Vrhovnog suda, više nije zločin. Postao je “rimski pozdrav”. Takođe, svastika, jedan od glavnih spoljašnjih atributa Trećeg rajha, pretvorila se u “drevni simbol dobra” – ukazala je Zaharova.

Sloboda “na američki način” dala je slobodu svemu što je čovečanstvu bilo tabu, skriveno kao zli duh u lampi i na izgled zauvek odbačeno.

– Otpor tom zlu, u skladu sa američkom slobodom, kažnjiv je jer je zapravo krši – Zaharova.

Niko nije zvao policiju, sloboda, svako radi šta hoće, primetila je Zaharova i naglasila da je ta sloboda, međutim, rezervisana samo za “sile zla” – za neonacizam, rodne eksperimente nad decom, legalizaciju droge, satanizam i slično.

– I ljudi ćute. Oni to vide kao zabavu, samo snimaju telefonima kao da gledaju Noć veštica, gej paradu ponosa ili godišnju paradu na Dan zahvalnosti koju organizuje “Mejsi” na Menhetnu – pojasnila je.

Samo jedan “drznik” se usudio da traži nacistima da pokažu svoje lice i da treba da se stide svojih dedova, primetila je.

– Naivno. Oni su svesni kome se ruše spomenici, a kome se aplaudira u kanadskom parlamentu. Zato i veličaju “dede” Kristije Frilend ili Analene Berbok. Uostalom, upravo to rade svi šefovi NATO-a na čelu sa SAD – zaključila je Zaharova.

Zamenica premijera Kanade Kristija Frilend, odana i dugogodišnja članica Kanadskog ukrajinskog kongresa, je unuka nacističkog zločinca Mihaila Homjaka. Takođe, deda nemačke ministarke spoljnih poslova Analene Berbok bio je oficir Vermahta i vatreni pristalica nacizma, objavio je nedavno nemački “Bild”.

Tagovi:
Pročitajte još: