fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Najavljen završetak radova na adaptaciji Ekonomsko – trgovinske škole u Kuli i Kulturnog centra „Nepker“

Predsednik opštine Kula Perica Videkanjić primio je danas pokrajinskog sekretara za obrazovanje Mihalja Njilaša. Oni su, zajedno sa svojim saradnicima, obišli Ekonomsko trgovinsku školu u Kuli i Mađarski Kulturni centar „Nepker“. Pored Videkanjića i Njilašija radnom sastanku su prisustvovali zamenik predsednika opštine Kula Karolj Valka i pokrajinska poslanica i rukovodilac Odeljenja za društvene delatnosti Dragana Potpara. Dogovoreno je da se saradnja nastavi i u narednoj godini, a posebno kada je reč o sanaciji objekata obrazovnih ustanova.

Zajedničkim sredstvima Pokrajine i opštine Kula do početka nove školske godine biće završena adaptacija školske zgrade Ekonomsko – trgovinske škole u Kuli. Vrednost radova iznosi oko 15,5 miliona dinara, od toga je Pokrajinska vlada odnosno resorni sekretarijat za obrazovanje izdvojio 10 miliona dinara, a opština Kula oko 5,5 miliona.

Videkanjić je istakao da će ova škola nakon adaptacije dobiti mnogo bolje uslove za rad, ali da je potrebno učiniti sve da se zajedničkim snagama izgradi fiskulturna sala u ovoj školi. On se zahvalio predsedniku Vlade Vojvodine Igoru Miroviću i pokrajinskom sekretaru Mihalju Njilašiju na podršci i razumevanju kada je reč o ovom projektu. Videkanjić kaže da će opština Kula i u narednoj godini izdvojiti određena sredstva za potrebe sanacije ustanova obrazovanja.

Direktorica Ekonomsko trgovinske škole Danica Paroški kaže da Ekonomska trgovinska škola tradicionalno upisuje najveći broj učenika na teritoriji opštine Kula.

– Kada se završi saniranje objekta svi srednjoškolci će nastavu pohađati u prepodnevnoj smeni, što će znatno umanjiti troškove održavanja objekta, ali i podići nivo bezbednosti i omogućiti vannastavne aktivnosti – kaže direktorica Paroški i najavljuje da će ova škola ima kvalitetne uslove za rad.

Takođe, tokom posete Videkanjić i Njilaši su obišli Mađarski Kulturni centar „Nepker“. Radovi na sanaciji ovog objekta se odvijaju po planu, a tokom 2017. godine radiće se i na drugoj fazi adapatacije, a sve uoči velikoj jubileja – 150 godina postojanja „Nepkera“ – navodi se u dopisu.

Tagovi:
Pročitajte još: