Najavljene nove mere za poljoprivrednike u okviru IPARD programa

Juče je u Kuli predstavljen IPARD program (Instrument predpristupne pomoći za ruralni razvoj). Slađana Gluščević iz Regionalne razvojne agencije Bačka je upoznala poljoprivrednike sa dosadašnjom realizacijom ovog programa, prenela iskustva kada je reč o apliciranju za IPARD program i pružila sve informacije koje su potrebne kako bi se prikupila potrebna dokumantacija. Ona je najavila da će Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije tokom aprila, maja i juna ove godine akreditovati tri nove mere koje se tiču unapređenja poljoprivredne proizvodnje u Srbiji. To se odnosi na nabavku mehanizacije, izgradnju objekata, izgradnju skladišnih kapaciteta i farmi, podizanje i opremanje voćnjaka, staklenika i plastenika. Takođe, nove mere predviđaju i investicije u izgradnju i opremanje prerađivačkih kapaciteta (mlakara, mesara, voćnja i vinograda) dok će se treća mera odnositi na razvoj ruralnog turizma. 

Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula (Opštinska uprava, kancelarija 311 ili na telefon 025 751 189) će zainteresovanim poljoprivrednicima pružiti sve neophodne informacije o IPARD programu. 

Prezentaciju su zajedno organizovali Regionalna razvojna agencija Bačka i Kancelarija za lokalni ekonomski razvoj opštine Kula.