Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Najbolje u državi iz rusinskog jezika na prijemu kod predsednika opštine

Predsednik opštine Кula Damjan Miljanić priredio je danas prijem za dve učenice Osnovne škole Petro Кuzmjak iz Ruskog Кrstura – Andreu Nađ i Eminu Biki, koje su svaka u svojoj starosnoj grupi osvojile prvo mesto na Republičkom takmičenju iz rusinskog jezika. Predsednik Miljanić je rekao da su u prethodnih desetak dana organizovani prijemi za đake generacije, kao i za đake koji su osvajali najvrednije nagrade na takmičenjima iz svih osnovnih i srednjih škola u opštini, za uspešne sportiste…

-To je praksa i želja opštine Кula da, pre svega, čestita đacima i nastavnicima koji su radili sa njima na postignutim uspesima i da se taj uspeh prikaže, istakne i motivišu svi drugi da krenu tim putem. Obrazovanje je dostupno svima i ono najbolji put i najbolji garant za uspeh svakog pojedinca u Srbiji. Želja nam je da motivišemo naše đake i studente da krenu tim putem, da budu istrajni, i da će rezultati sigurno uslediti. Da li su ti rezultati pobeda na takmičenjima ili su to neke životne pobede, to je svakako put koji će završiti pobedom, rekao je predsednik Miljanić.

-Osvojila sam prvo mesto u takmičenju iz rusinskog jezika u rangu redovne nastave. Takmičenje mi nije bilo teško. Nismo se dugo pripremali, radili smo sa nastavnicom testove i ostvarili dobre rezultate, rekla je Andrea Nađ.

I Emina Biki je zadovoljna postignutim rezultatima ističući da joj je ove godine bilo lakše na takmičenju, nije se posebno pripremala već je samo obnovila znanje stečeno u redovnoj nastavi.
Nastavnica rusinskog jezika Tamara Homa je rekla da su prijemi ove vrste jako podsticajni za učenike i kaže da su zbog epidemije ove godine bili malo otežani uslovi za rad i pripremu đaka za takmičenja. Ona se istovremeno zahvalila i Društvu za rusinski jezik na organizaciji takmičenja, kao i predsedniku opštine na prijemu.

-Bez obzira na teške uslove u proteklih godinu dana zbog pandemije naši učenici su ostvarili veoma zapažene rezultate na raznim takmičenjima, posebno na takmičenjima iz jezika, rekla je direktorica škole Natalija Budinski.

Predsednik opštine Damjan Miljanić je učenicama na poklon uručio tablet računare čestitajući im još jednom na postignutom uspehu.

Tagovi:
Pročitajte još: