fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Najbolji načini za uklanjanje malja na rukama

Ruke

Sve žene imaju dlačice na rukama i to je naučna i iskustvena činjenica. Baš kao i dlačice na nogama, preponama, licu, pazusima… Samo je jedna nevolja – ove na rukama, baš kao i malje na licu, vidljive su preko cele godine!

Činjenica je da su dlačice prirodna stvar i da nema nikakve potrebe da se zbog njih sablažnjavamo. Zato – bravo za sve one žene koje za svoje malje na rukama uopšte ne haju. Sa druge strane, sasvim je u redu i da poželite da te dosadne dlačice nestanu. Ako vas glatka koža ruku puni samopouzdanjem, onda samo napred – rešimo se dlačica.
Na nekima od nas, onima koje su dobile na genetskoj lutriji dlačice na rukama su nežne i svetle, primetne samo na jakom suncu. Neke druge, među kojima je i potpisnica ovih redova, imale smo mnogo manje sreće. Svakoga dana suočavamo se sa upadljivim tamnim dlačicama na rukama čiji broj samo raste kako starimo, a količina estrogena se smanjuje. Ako želimo ženstvene, glatke ruke, za nas je jedini put – uklanjanje malja na rukama.

Najbolji načini za uklanjanja malja na rukama

Brijanje ruku

Ako ste se ikada brijali, bilo da ste uklanjali malje sa nogu ili sa ruku, primetili ste da vaša koža ostaje glatka samo nekoliko dana. A onda počinje izbijanje dlačica i ulazite u fazu u kojoj vaša koža izgleda kao guščja. Nakon toga, izbijaju same dlačice, prilično oštre i vrlo brzo vidljive.

Negativne strane brijanja ruku:

Moguće urasle dlake – one su moguće prilikom brijanja bilo kog dela tela – samo su uočljivije na rukama.
Suva koža – kada obrijemo kožu, skidamo mali sloj same kože, a ispod njega ostaje nezaštićeni deo epidermisa. Koža koja nije hidratizovana reaguje ljuštenjem i svrabom
Kako da neutrališete ove posledice?

Koristite piling – treba ga uraditi pre brijanja, jer uklanja mrtve ćelije kože i oslobađa urasle i skrivene dlake.
Hidrirajte kožu – pre uklanjanja malja na rukama penom za brijanje, a posle hidratantnom kremom, uljem ili gelom
Pravilno koristite brijač – da biste smanjili oštećenje kože, trebalo bi da brijete ruke od podlaktica do ručnih zglobova – i uvek u skladu sa rastom dlake.

Depilacija ruku voskom

Ovo je ubedljivo najčešći način uklanjanja malja sa ruku. Ona daje odličan rezultat, ostavlja glatke ruke, a rezultat traje nekoliko nedelja. Ipak, baš kao i sa mogama – najveća mana depilacije voskom jeste što je bolna. Pritom, koža ruku je često još osetljivija nego koža na nogama pa je moguće da završite sa crvenilom. Vodite računa da dobro hranite kožu ruku nakon depilacije da biste izbegli oštećenja.

Epilacija ruku

Epilacija je postala popularna kao alternativa brijanju, jer je dostupna kod kuće i relativno jeftina. Ali, klasičan depilator koji čupa dlačice iz korena jeste prilično bolna sprava. Možete najpre pariti kožu kako biste otvorili pore i olakšali epilaciju dlačica ili možete stavljati hladne obloge nakon procedure – činjenica je da vam je potrebno neko vreme da se priviknete na epilaciju. Kada to uspete osetićete sve prednosti epilacije: rezultat jeste privremen ali traje nedeljama i možete da održavate glatke ruke same, kod kuće. Takođe, činjenica br 2 jeste da epilacija blago proređuje dlačice.

Uklanjanje malja na rukama laserom

Laserska epilacija malja ne boli i njen je rezultat obično prilično dugotrajan, a kada je profesionalno urađena može biti i doživotan. Njena glavna mana jeste to što košta. Laserski epilator za kućnu upotrebu košta koliko i prosečna plata, a profesionalni tretmani čak i više. Ali, ako se jednom rešite, najverovatnije ćete biti zadovoljne kada stignete do kraja tretmana.

Lasersko uklanjanje malja na rukama koristi pulsno svetlo da onesposobi folikul dlake, što iskreno zvuči zastrašujuće, ali zaista nije. Lasersko uklanjanje je metoda trajnog smanjenja dlačica koja je bezbedna za upotrebu na licu, kao i na telu. Dlačica koja izrasta biće svaki put sve tanja i svetlija.

Depilacija šećerom

Ovo je rođena sestra depilacije voskom. Kao i depilacija voskom, uklanja dlačice iz korena, ali za tu namenu koristi šećernu pastu. Oni koji preferiraju depilaciju šećerom često navode da je to prirodan način uklanjanja malja, da je nežniji za osetljivu kožu od depilacije. Rezultati traju od 4 do 6 nedelja.

Sesija elektrolize

Ova metoda ima najbolje rezultate i jedina je koja se smatra metodom trajnog uklanjanja dlačica. Koristeći električnu struju, kozmetičar skida dlaku po dlaku koristeći sondu ili elektrodu.

Tagovi:
Pročitajte još: