fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Najtanji pametni telefon na preklop na svetu konačno stiže u Evropu, a dobija i novu posebno “brzu” verziju

Honor

“Najtanji pametni telefon na preklop na svetu”, kako je Honor označio svoj model Magic V2 već je jednom bio u Evropi. Nakon što je prethodno u julu prošle godine predstavljen u Kini, V2 je potom u septembru prikazan na IFA sajmu u Berlinu, ali bez ikakvih detalja o dolasku na evropsko tržište ili ceni.

Ali čekanju je došao kraj, pošto je Honor zvaničnu evropsku promociju Magic V2 telefona zakazao za 26. januar u Lajpcigu, pa ćemo tada definitivno saznati i cenu i “ritam” dostupnosti na tržištima evropskih zemalja.

Više od pola godine od pojavljivanja u Kini, V2 je sa svojih 9,9 milimetara i dalje najtanji telefon koji se preklapa po vertikali i tek je nešto malo deblji od Apple-ovog iPhone 15 Pro Max (8.3 mm) i Samsunga Galaxy S24 Ultra (8.6 mm) kada je preklopljen.

A kako je po dijagonali manji od pomenutih, u džepu ne zauzima više mesta od bilo kog drugog standardnog telefona.

Osim činjenice da “u sebi krije” veliki LTPO OLED ekran dijagonale 7,92 inča, Honor Magic V2 je opremljen sistemom kamera sa tri senzora od po 50MP. Manji spoljašnji displej takođe je LTPO OLED tipa i ima dijagonalu od 6,43 inča.

Uređaj pokreće Snapdragon 8 Gen 2 procesor, a napaja baterija kapaciteta 5.000 mAh sa podrškom za brzo punjenje od 66W.

Evropska premijera će se održati u lajpciškom Porsche Experience centru, čime će, osim predstavljanja Magic V2 telefona, biti ozvaničena saradnja Honora dizajnerskim ogrankom slavnog nemačkog proizvođača sportskih automobila – Porsche Design.

Honor će, takođe, predstaviti Magic V2 i u ekskluzivnoj RSR Porsche Design verziji.

Tagovi:
Pročitajte još: