Najveće letnje make up greške

Sigurno pravite barem jednu od njih!

Obožavamo leto! Koliko god voleli visoke temperature, sunce i more, prave beauty obožavateljke ga potajno i ne vole jer je najteže postići dobar i postojan letnji make up. Greške koje inače nisu ili se toliko ne uočavaju, tokom leta odmah se vide. Donosimo popis najčešćih make up grešaka od kojih ste neke barem jednom napravili!

1. Koristite primer sa silikonom

Primeru su poznati kao vodeći pomagači koji garantiraju dužu trajnost make upa, ali ako su bazirani na silikonu, osušiće se i začepiti vaše pore. Preferirajte primere na vodenoj bazi.

2. Uskladite senku za oči s odevnom kombinacijom

Ovo je definitivno jedna od najvećih grešaka koje možete praviti, bez obzira na godišnja doba. No, kako leti najčešće nosimo jarke i upečatljive boje, brojne žene usklađuju senke sa stylingom. Odmah prestanite!

3. Koristite istu nijansu pudera

Imajte na umu, sunčali se ili ne, boja kože vašeg lica se leti menja, pa u skladu s tim trebate nabaviti tamniju nijansu svog pudera ili BB/CC kreme.

  1. Ne koristite ispravnu nijansu bronzera

Bronzer je bez konkurencije najpopularniji letni proizvod. Prilikom kupovine bronzera birajte onu nijansu koja je najsličnija vašoj prirodnoj preplanuloj boji.

5. Koristite pudere s bronzer efektom

Puder koji u sebi sadrže sjajne čestice koje stvaraju osunčani efekt postali su popularni poslednjih sezona. No, pripazite prilikom njihovog korišćenja – preterivanje s bronzer efektom nije poželjno. Uz to takvi puder su zbog svog sastava suši i mogu zbog toga dodatno isušiti vašu kožu, što svakako letni ne želite.

6. Koristite previše podloge

Leti odmorite svoju kožu i izbegavajte slojeve i slojeve pudera. Začepićete pore, a podloga, koliko god je fiksirali, zbog visokih temperatura će se početi u jednom trenutku topiti.