fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Naredne godine zamena kotla i stolarije u OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću

Naredne godine zamena kotla i stolarije u OŠ „Veljko Vlahović“ u Kruščiću

Osnovna škola „Veljko Vlahović“ iz Kruščića bi, zahvaljujući Projektu na koji je opština Kula konkurisala, a koji je urađen u saradnji sa programom Ujedinjenih nacija, naredne godine trebalo da bude rekonstruisana. Naime, u planu je zamena kotla i prelazak sa uglja na gas, zatim izolacija kompletnog objekta, kao i zamena preostalih prozora.

Školu su obišli predsednik opštine Kula, Damjan Miljanić, i sekretarka Mesne zajednice „Kruščić“, Miljana Rabrenović, koji su sa direktorkom škole, Dragicom Radmanović, porazgovarali o ovom projektu.

Prema rečima predsednika opštine, zahvaljujući ovom projektu škola u Kruščiću će po prvi put imati sveobuhvatnu rekonstrukciju.

„Projekat na koji je opština konkurisala, a vezan je za ovu školu, ušao je u završnu fazu, odnosno u realizaciju. U pitanju je projekat u saradnji sa UNDP, programom Ujedinjenih nacija i pitanju je finansiranje energetske sanacije škole, dakle zamena kotla i prelazak sa uglja na gas, zatim fasada odnosno izolacija kompletnog objekta i zamena preostalih prozora. Deo prozora je zamenjen prethodnih godina, ali veći deo škole ima staru i energetski neefikasnu i nebezbednu stolariju. Ovo je jedna sveobuhvatna rekonstrukcija škole koja će imati za krajnji efekat uštedu energije, ali i mnogo komfornije uslove za same učenike i školu. Plan je da se u drugoj polovini sledeće godine krene u realizaciju, najverovatnije prvo kotla, a zatim i drugih faza, što  će biti značajno jer je škola u Kruščiću imala nekoliko manjih rekonstrukcija i proširenje vrtića koji je u sklopu škole, ali ovako obuhvatnu rekonstrukciju nije imala verovatno od izgradnje“, poručio je Miljanić.

Tagovi:
Pročitajte još: