fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Naš predlog za nedeljni ručak

nedeljni ručak

Bela čorba

Sastojci:

  • 500 g pilećeg mlevenog mesa
  • 2 glavice luka
  • 2 šargarepe
  • 2 kašike ulja
  • 4 jaja
  • 2 kašike pirinča
  • 2 kašike brašna
  • 3 kašike pavlake
  • 2 kašičice soli
  • ½ kašičice bibera

Priprema:

Očistite, operite i narendajte šargarepu i crni luk. U šerpu stavite narendano povrće, oko 2,5 litre vode, ulje, so i stavite da se kuva. Posebno napravite smesu za kuglice od mesa. U dublju posudu stavite mleveno meso, dva jajeta, pirinač, brašno, so, biber, pa sve dobro promešajte da se smesa izjednači. Kad se šargarepa i luk skuvaju, dodajte malo vode ako je ukuvala, pa pravite od mesa male kuglice i ubacite ih u šerpu sa povrćem. Nastavite da kuvate supu na tihoj vatri kako se kuglice ne bi raspale. Kad su mesne kuglice kuvane, umutite dva jajeta sa pavlakom i dodajte u supu, pa pažljivo promešajte da se kuglice na raspadnu. Kuvajte čorbu još par minuta, dodajte so i biber po ukusu i toplo poslužite.

Pileće rolnice sa spanaćem

Sastojci:

  • ½ kg pilećeg filea
  • 200 gr spanaća
  • po potrebi ulje
  • so i biber po ukusu

Sos:

  • 1 kašika ulja
  • 2 kašike brašna
  • 1 šolja mleka

Priprema:

Obarite spanać i sitno ga iseckajte, a zatim začinite solju i biberom. Pileće šnicle istanjite tučkom, posolite, pobiberite i premažite bešamel sosom koji pravite tako što na zagrejano ulje dodate brašno i polako sipate šolju mleka da se sve sjedini, sve vreme mešajući.

Po bešamel sosu rasporedite spanać, zatim urolajte šnicle i učvrstite čačkalicama da se ne otvaraju. Rolnice zatim uvaljajte u brašno i na ulju propržite sa svih strana da porumeni. Izvadite rolnice iz masnoće, stavite ih u rernu zagrejanu na 150 stepeni i pustite da se ispeku do kraja.

Plazma torta sa belom čokoladom

Sastojci:

Kora:

  • 5 belanaca
  • 5 kašika šećera
  • 5 kašika mlevenog plazma keksa

Fil:

  • 15 žumanaca
  • 250 g + 4 kašike šećera
  • 1/2 l mleka
  • 2 pudinga sa ukusom slatke pavlake
  • 375 g maslaca/margarina
  • ostatak od 300 g plazma keksa
  • 100 g bele čokolade

I još:

  • 4 krem šlaga sa ukusom vanile

Priprema:

Iz pakovanja od 300 g mlevenog plazma keksa odvojite 15 ravnih kašika za 3 kore, a ostatak sačuvajte za fil.

Umutite belanca, dodajte šećer i mlevenu plazmu pa ispecite kore na 200 stepeni oko 20 minuta.

Za fil na pari skuvajte žumanca sa 250 g šećera, posebno skuvajte pudinge u mleku sa 4 kašike šećera.

Kada se filovi ohlade umutite ih sa margarinom ili maslacem, dodajte ostatak plazma keksa i rendanu belu čokoladu.

Po uputstvu na kesici umutite šlag, pa filujte tortu kora-fil-šlag.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: