Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Naša preporuka za nedeljni ručak

Nedeljni ručak

Čorba od patlidžana

Sastojci:

• 2 patlidžana
• maslinovo ulje
• 1 crni luk
• 1 stabljika celera
• 1 šargarepa
• 5 čenova belog luka
• 1 l vode
• lovorov list
• 100 ml pavlake za kuvanje

Priprema:

Patlidžan presecite na pola, pa stavite u pleh obložen pek papirom. Isecite unutrašnjost horizontalno i vertikalno, da dobijete kocke, pa prelijte maslinovim uljem i začinite. Pecite na 180°C oko 25 minuta. Na ulju propržite sitno seckan crni i beli luk, celer, šargarepu, pa kad povrće omekša dodajte vodu i lovorov list. Dodajte i “meso” od patlidžana, pa usitnite štapnim mikserom sve sastojke. Može i u blenderu. Sipajte pavlaku za kuvanje i ostavite da krčka još par minuta.

Svinjske šnicle po receptu Džejmija Olivera

Sastojci:

• 2 deblja svinjska kotleta
• sveža žalfija
• svež ruzmarin
• 4 čena belog luka
• maslinovo ulje
• sirće
• 1 jabuka

Priprema:

Isecite masnoću sa šnicli, pa je sitno iseckajte i stavite u tiganj da se ispeče. Tamo gde je bila masnoća na mesu malo zasecite nožem. Iseckajte začinsko bilje, a beli luk spljoštite. Dodajte malo maslinovog ulja i sirćeta, pobiberite, pa promešajte. Premažite meso i ostavite da se marinira nekih 10 sati, a najbolje je preko noći. Nemojte da solite. Izvadite masnoću iz tiganja, pa meso stavite jedno na drugo i stavite ga uspravno u tiganj, na stranu gde je zasečeno. Zatim ga okrenite normalno. Pržite na jakoj temperaturi i okreći svake minute i tako radite sve ukupno sedam minuta. U tiganj dodajte i jabuku isečenu na četvrtine. Ostavite da odstoji 4 minuta, pa služite.

Brzi kolač sa kakaom i jogurtom

Sastojci za testo:

• 3 čaše od jogurta šećera
• 3 čaše od jogurta brašna
• 3 jogurta
• 1 kafena kašičica sode bikarbone
• ½ čaše od jogurta ulja
• 3 kašike kakao praha

Sastojci za sirup:

• 10 kašika šećera
• 17 kašika mleka
• ½ margarina
• 3 kašike kako praha

Priprema testa:

Smesa se dobro umuti dok ne postane glatka i jednolična. Zatim se peče na 200°C oko pola sata. Ostavimo testo da miruje nekih 5 minuta, pa se bacimo na kuvanje sirupa.

Priprema sirupa:

Svi sastojci se prokuvaju dok ne postanu ujednačena masa. Kolač isečemo na kocke i sipamo sirup preko njega, prvo preko rezova a preostali sirup preko celog kolača. Ostavimo da kolač dobro upije sirup nekih pola sata.

Prijatno!

Tagovi:
Pročitajte još: