fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Naša preporuka za nedeljni ručak

Nedeljni ručak

Japanska supa “Ramen”

Sastojci:

  • 50 g pirinčanih nudli
  • 2 kašike tamnog soja sosa
  • 2 kašike svetlog soja sosa
  • 3 kutlače pilećeg bujona
  • 1 pileći file
  • mladi luk
  • rotkvice
  • boranija
  • susam

Priprema:

Boraniju blanširajte, a u tiganju 30-ak sekundi prokuvajte oba soja sosa sa malo soli. U tiganj sa sosom dodajte bujon. Pirinčane nudle skuvajte u ključaloj vodi, pa prelijte hladnom vodom, procedite i dodajte u tiganj. Na kraju dodajte iseckano i skuvano meso, sitno seckan mladi luk, rotkvice i boraniju i pospite susamom.

Pljeskavice od povrća punjene piletinom

Sastojci:

  • 250 g belog mesa
  • 70 g tvrdog sira
  • 300 g tikvica
  • 200 g krompira
  • 2 jajeta
  • mirođija

Priprema:

Krompir i tikvice izrendajte i dobro iscedite. Začinite po želji, dodajte seckanu mirođiju i promešajte. Zatim, u tiganju zagrejte malo ulja, pa sipajte po kašiku dobijene smese i malo pritisnite. Meso isecite na kockice,  posolite, pobiberite, pospite začinskom paprikom i prelijte kašikom ulja. Dobro sjedinite, pa stavite na tikvice i krompir, a preko stavite parče sira, pa još jednu kašiku smese sa povrćem.

Ispržite sa obe strane i poslužite.

Hladna kokos fantazija

Sastojci:

  • 1 puding od vanile
  • 40 g šećera
  • 400 ml mleka
  • 200 ml slatke pavlake

Za sos:

  • 200 g kokosa
  • 100 ml slatke pavlake
  • 300 g nasečenog ananasa
  • listići sveže mente

Priprema:

Slatku pavlaku lagano zagrejte i sklonite sa vatre. Dodajte kokos i mešajte da dobijete glatki sos. Prašak za puding pomešajte sa šećerom i malo mleka. Preostalo mleko i slatku pavlaku zagrejte do vrenja, sklonite sa vatre i umešajte pripremljenu smesu sa pudingom. Vratite na vatru i uz mešanje kuvajte 2 minute da dobijete gusti puding. Još vruć puding rasporedite u 3-4 čaše, tako da ih napunite do 1/3 volumena. Preko pudinga stavite pola sosa od kokosa pa pažljivo dodajte preostali puding. Desert u čašama dobro rashladite.

Posluživanje:

Pre posluživanja prelijte preostalim sosom, dodajte nasečeni ananas i ukrasite listićima mente.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: