Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Naše bake su tako radile, a mi više to ne praktikujemo: Zašto je zapravo mudro držati daljinski upravljač u foliji?

Daljinski

Legenda kaže da će daljinski upravljač za sve vrste uređaja duže trajati ako ga obložite folijom.

Ovaj koristan izum osmislio je Eugene Polley, koji je radio u kompaniji Zenith Electronics 47 godina kao inženjer.

Javnosti ga je predstavio 1955. godine pod imenom Flash-Matic, koristeći svetlost kao izvor energije. Pre njegovog izuma, pokušavali su da naprave daljinski upravljač povezan kablom sa televizorom, ali to je bilo neuspešno.

Zanimljivo je da je glasnogovornik Zenith Electronicsa nakon Polleyjeve smrti rekao da je on uvek uz sebe imao svoj prvi daljinski upravljač.

Ako mislite da su bake ostavljale najlon na daljinskom zato što nisu znale da ga skinu, varate se.

Evo pet razloga zašto je to korisno:

1. Deca ga neće isprljati

Folija je odlična za one koji vole da jedu i menjaju programe. Na ovaj način će hrana ostati na foliji koju je kasnije lako očistiti. Ovo je naročito korisno ako imate decu.

2. Bolje radi

Daljinski upravljači su produktivniji kada su prekriveni folijom. Tek tada ćete shvatiti da vam rade tasteri za koje niste ni znali da postoje.

3. Baterije će duže trajati

Baterije traju i do tri puta duže nego inače kada je daljinski obložen folijom. Ova informacija može biti korisna svima koji su lenji da menjaju baterije kada prestanu da rade.

4. Štiti od padanja mrvica među tastere

Ako daljinski stoji na stolu dok jedete, lako je moguće da među tasterima završi poneki komadić hleba. Onda ćete morati čačkalicom da vadite te mrvice, ali ako imate foliju, to se neće dešavati.

5. Životinje ne vole foliju pa će tako zaobići i vaš daljinski

Ako imate kućnog ljubimca, stavljanje folije na daljinski će vam biti posebno korisno. Koliko puta je vaš pas odneo daljinski i sakrio ga negde u kući? Ovako ćete tome stati na kraj, jer se folija vašem psu nikako neće svideti, piše 24sata.hr.

Tagovi:
Pročitajte još: