Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nastavlja se saradnja Grada i Udruženja „Lavangrad“

Gradsko veće

Gradsko veće Grada Sombora održalo je 211. sednicu, na čijem Dnevnom redu se našlo devet tačaka.

Između ostalog, prihvaćena je ponuda JKP „Čistoća“ Sombor, za sanaciju divljih deponija na poljoprivrednom zemljištu u katastarskim opštinama Sombor 2 i Bezdan. Pored toga, prihvaćen je i predlog za održavanje nekategorisanih atarskih puteva na katastarskim opštinama Bački Monoštor, Sombor 2,  Kljajićevo i Gakovo.

Članovi Gradskog veća prihvatili su ponudu koja je pristigla od firme „Miroslav Ignjatović PR postavljanje podnih i zidnih obloga JE&ZO Stara Pazova“, za donaciju dva dečija igrališta koja će se postaviti u Somboru i naseljenom mestu Kljajićevo.

Članovi Gradskog veća usvojili su finansijski plan za „Pozorišni maraton“. Narodno pozorište već 32. godinu zaredom organizuje ovu manifestaciju koja je postala omiljena kako Somborcima, tako i pozorišnim znalcima iz zemlje i regiona. Ove godine, festival će trajati četiri dana i u okviru njega će biti prikazano 15 predstava u glavnom programu.

Takođe, odobrena su sredstva u iznosu od 600.000 dinara za finansiranje Udruženja „Lavangrad“ uz usvajanje Finansijskog plana udruženja za 2024. godinu. Navedenim sredstvima će se podržati rad udruženja u cilju unapređenja i razvoja projekata opšteg karaktera od značaja za lokalnu samoupravu.

Tagovi:
Pročitajte još: