Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nastavljeno redovno održavanje Grada i naseljenih mesta; pušten u probni rad bunar u Riđici

JKP "Zelenilo! - košenje

Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ Sombor, proteklih dana nastavilo je sa redovnim održavanjem grada i naseljenih mesta. Orezivanje drvoreda nastavljano je na više lokacija prema nalozima koje izdaje Odeljenje za komunalne delatnosti Grada Sombora, a svakodnevno se radilo i na košenju javnih zelenih površina. Uređene su i cvetne površine ispred Županije, na Glavnoj ulici i na Trgu cara Lazara. U sklopu poslova održavanja, pristupilo se i redovnom čišćenju fontane na Trgu Koste Trifkovića.

Stručne službe JKP „Prostor“ Sombor, vršile su nadzor na radovima koji su se izvodili na objektu Doma penzionera u naseljenom mestu Kljajićevo. Radovi su podrazumevali zamenu fasadne stolarije, preziđivanje zabatnog zida, fasaderske radove i zamenu oluka i olučnih vertikala. Takođe, radnici građevinskog sektora JKP “Prostor” Sombor, prema unapred utvrđenoj dinamici, nastavili su radove na grobljima, te su privedeni kraju radovi na izgradnji grobnica na mesnom groblju u naseljenom mestu Riđica, gde je izgrađeno ukupno osam grobnica.

Radnici JKP „Vodokanal“ Sombor priveli su kraju završne radove na opremanju novoizgrađenog bunara u naseljenom mestu Riđica. Opremanje bunara zahtevalo je angažovanje više ekipa različitih specijalnosti, a radovi su okončani u predviđenom roku. U ponedeljak, 8. avgusta, bunar je pušten u probni rad. Takođe, izvršene su intervencije na vodovodnoj liniji. Intervenisalo se u sledećim ulicama: Tome Roksandića, Školskoj, Veljka Čubrilovića i Toze Markovića, a ujedno je izvršeno i održavanje vodovodne mreže u naseljenim mestima u Stanišiću, Riđici, Čonoplji, Aleksa Šantiću i Staparu. U naselju Krpeži u Somboru, izvršeno je plansko ispiranje vodovodne mreže, dok su zamena dotrajalog hidranta i ugradbene garniture za kućni priključak urađeni u ulici Veljka Čubrilovića. Izvršeni su i pripremni radovi za usecanje na vodovodnu liniju u Požarevačkoj ulici u Somboru, kako bi se pristupilo izgradnji vodovodnog priključka za novoizgrađeni objekat.

Tagovi:
Pročitajte još: