fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

“Navaljni nije ubijen”: Načelnik ukrajinske Vojno-obaveštajne službe otkrio kako je umro ruski opozicionar

Navaljni

Načelnik ukrajinske Vojno-obaveštajne službe Kirilo Budanovi izjavio je da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni umro prirodnom smrću, prenosi “Ukrajinska pravda”.

“Možda ću vas razočarati, ali mi znamo da je Navaljni umro zbog tromba. To nisu podaci sa interneta, više-manje je potvrđeno da je to bila prirodna smrt”, rekao je Budanov na konferenciji za medije.

On je pozvao ljude da ne veruju da će se režim Vladimira Putina u Rusiji srušiti “prirodno, sam od sebe” i dodao – “bez naše pomoći, to nije realno”.

Prema njegovim rečima, stabilan režim u Rusiji je pretnju i Ukrajini i svetu i zbog toga će Ukrajinci nastaviti sa operacijama na ruskoj teritoriji.

“Sve dok smo u ratu, biće problema u Rusiji”, rekao je Budanov i naglasio da će biti nastavljeni napadi i na ruske vojne baze na okupiranom Krimu.

“Neprijatelja čekaju nova iznenađenja i civilima ne preporučujem da koriste Krimski most”, kazao je Budanov.

Navaljni je preminuo u zatvoru u petak, 16. februara, a Federalna kazneno-popravna služba za Jamalo-Nenecki okrug, gde je bio u zatvoru, navela je da se Navaljni osećao loše posle jutarnje šetnje i da je izgubio svest, nakon čega je neuspešno reanimiran.

Navaljni je služio kaznu zatvora od 30 godina, između ostalog, zbog, kako je navedeno u jednoj od presuda ruskog suda, osnivanja i finansiranja ektremističke organizacije i njenih aktivnosti, a bio je poznat kao oštar kritičar Kremlja.

Tagovi:
Pročitajte još: