Nedeljni pregled aktivnosti JKP opštine Kula

Kako bi zaštitili stanovništvo, usled povećanja broja obolelih i širenja koronavirusa, ekipe svih javnih preduzeća u opštini Kula, postupile su po Naredbi Štaba za vanredne situacije. Primenjujući Naredbu, započeli su dezinfekciju svih javnih objekata i površina u naseljima opštine. Tom prilikom, dezinfikovani su domovi zdravlja, objekti mesnih zajednica, policijskih stanica, prostor pijaca, autobuske i železničke stanice. Pored ovih vanrednih poslova, nastavljeno je sa redovnim komunalnim poslovima u naseljima.
U Sivcu, radnici JKP „Radnik“, tokom nedelje uredili su prostor pijace, parka i centra. Izvršena je redovna zamena vodomera i sanacija kvara na vodovodnoj mreži, u ulici Živka Džuvera.
Kontrolu i postavljanje saobraćajnih znakova u Kuli, u sklopu održavanja putne mreže, tokom prethodne nedelje, izvršila je ekipa radne jedinice “Urbanističko planiranje i održavanje puteva” JKP „Komunalac“.
Pored toga, radnici ovog odeljenja, orezali su i uklonili grane, koje ugrožavaju vodove elektro-mreže na više lokacija. Radnici odeljenja „Čistoća“ sakupljali su lišće i očistili centar Kule, dok su radnici odeljenja
„Vodovod“, očistili pumpe fekalnih podstanica i sanirali kvar na vodovodnoj mreži u ulici Ise Sekickog i u Bloku 6.
U Ruskom Krsturu, radnici JKP „Ruskom“, uredili su zelene površine i centar, a u Kruščiću je započeta sadnja drveća u dvorištu osnovne škole “Veljko Vlahović” i uređenjeno je lokalno groblje.
U Crvenki su radnici JKP „Vodovod“ sakupili opalo lišće i očistili javne površine. Na poslovima vezanim za održavanje vodovodne i kanalizacione mreže, izvršena je kontrola kanalizacione mreže i odgušenje iste u ulici Moše Pijade u saradnji sa JKP „Komunalac“.