Nedeljni pregled aktivnosti komunalnih preduzeća u opštini Kula

Radne jedinice komunalnih preduzeća u opštini Kula, u protekloj nedelji nastavile su svoje redovne poslove na uređenju naselja.

U Kuli, radna jedinica Urbanističko planiranje i održavanje puteva JKP „Komunalac“, u sklopu poslova na održavanju putne mreže, sanirala je udarne rupe na kolovozu u naselju Ruski Krstur. Takođe, radnici ove radne jedinice menjali su dotrajale sijalice ulične rasvete na više lokacija u Kuli, uklonili su stablo koje je ugrožavalo bezbednost prolaznika i izvršili kontrolu i popravku mobilijara na dečijem igralištu u Bloku 13. Pored održavanja javne higijene u gradu, ekipa odeljenja “Čistoća”, sortirala je i presovala prikupljenu PET ambalažu. Radnici RJ “Vodovod”, pored redovnog čišćenja pumpi fekalnih stanica, sanirali su kvarove na vodovodnoj mreži u ulicama: Milana Grozdića, Petra Drapšina i Bratstva Jedinstva, te sanirali kvar na vodovodnoj i kanalizacionoj mreži u ulici Maršala Tita.

Radnici JKP „Ruskom“ uredili su prostor oko bazena, pokosili zelene površine u dvorištu vrtića, izravnali teren u Radničkoj ulici i montirali nove kante u centru Ruskog Krstura. Tokom nedelje, sanirana je havarija na glavnom vodu vodovodne mreže u Ruskom Krsturu i izvršena zamena ventila na vodovodnoj mreži u Kruščiću.

U Sivcu, ekipe JKP „Radnik“ nastavile su redovno održavanje higijene javnih površina i zamene vodomera. Postavljena je nova sprava na dečijem igralištu i saniran je kvar na vodovodnoj mreži.

Radnici JKP „Vodovod“ iz Crvenke pokosili su zelene površine, bankine i atmosferske kanale u ulicama Maršala Tita i Ivana Milutinovića. Zamenjena je pumpa na bunaru u naselju Zelengora, saniran je kvar na vodovodnoj mreži u ulici Žarka Zrenjanina. Tokom nedelje, pripremljen je teren na dečijem igralištu za postavljanje tartanske podloge i popravljen je letnjikovac na izletištu Potok.