Nedeljni pregled aktivnosti komunalnih preduzeća u Somboru

U nedelji iza nas, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“ Sombor, izvršavali su hitne sanacije kvarova u naseljenim mestima Stanišić i Telečka, kao i na Vojvođanskoj ulici u Somboru. U Blagojevićevoj ulici u Somboru, završena je izgradnja priključka na kanalizacionu mrežu. Zamenu vodomera, sektor Baždarnice izvršio je u mestu Čonoplja, ali i u gradskoj ulici JNA. Iz ovog komunalnog preduzeća apeluju na sve građane koji žive u kućama, da blagovremeno toplotno izoluju svoje vodomere i unutrašnje instalacije, kako bi na taj način sprečili smrzavanje istih.

U mašinskoj radionici JKP „Prostor“ Sombor, radnici privode kraju radove na izradi novogodišnjih ukrasa za manifestaciju „Zimske čarolje“. Ukrasi koje izrađuje ovo preduzeće, biće postavljeni u ulici „Dečijih igračaka“, koja se nalazi u prolazu između Narodnog pozorišta Sombor i ulice Trg cara Lazara. Takođe, urađeni su završni radove na izgradnji grobnica u VIP zoni, koja se nalazii u 70. polju, na Velikom pravoslavnom groblju u Somboru. Ovom prilikom izgrađeno je ukupno 18 grobnica, od kojih su 14 za dve osobe i 4 za četiri osobe. Sanacija kolovoza izvršena je u ulici Jovana Dučića, dok je uređenje bankina završeno u ilici Nikole Šimića.

Somborsko „Zelenilo“ je uprkos lošim vremenskim uslovima, u naseljenom mestu Kljajićevo, prema nalogu Odeljenja za komunalne delatnosti grada Sombora, izvršilo seču starog stabla koje je predstavljalo pretnju po domaćinstvo u čijoj se blizini nalazilo. Sadnju mladih sadnica, RJ “Održavanje parkovskog i javnog zelenila” uradilo je na više gradskih lokacija, dok su radnici zaduženi za održavanje javne rasvete, dotrajale sijalice zamenili na teritoriji MZ Selenča.

U toku prethodnih sedam dana, radnici JКP „Energana“ Sombor, izvršili su 25 intervencija na grejnim telima krajnjih korisnika, 20 intervencija u podstanicama, 4 intervencije kod javnih i komercijalnih ustanova, dok na toplovodnoj mreži nije bilo havarija. Mole se korisnici da ukoliko grejna tela instalirana u njihovim stanovima ili poslovnim objektima isporučuju toplotnu energiju i u noćnim satima obaveste dežurna odeljenja JКP „Energana“ Sombor na telefon 025/5-440-060, kako bi se uočeni nedostaci otklonili u najkraćem mogućem roku. U slučaju da dolazi do curenja na kućnim instalacijama korisnicima se stavlja na raspolaganje broj telefona 063/600-284, koji im je zbog hitnosti intervencije na raspolaganju 24 sata i isključivo služi za tu vrstu prijave.