Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

U toku prethodnih sedam dana, radnici JKP „Zelenilo“ Sombor, nastavili su sa redovnim aktivnostima uređenja grada Sombora i naseljenih mesta. U toku noći između petka i subote, usled jakog i olujnog vetra, u Štrosmajerovoj ulici u Somboru, došlo je do pada drveta, ali je dežurna ekipa to brzo sanirala. Takođe, radnici Odeljenja za održavanje javne rasvete, pored redovnih zamena dotrajalih sijalica u gradu i naseljenim mestima, u toku nedelje imali su hitnu intervenciju, kada je NN lice u kasnim večernjim satima pričinilo štetu na kandelaberu i tako prouzrokovalo kvar na javnoj rasveti u somborskoj ulici Avrama Mrazovića. Ženski deo ekipe zaposlen na poslovima „Održavanje parkovskog i javnog zelenila“, svakodnevno je radio na uređenju cvetnih površina, dok je muški deo vršio orezivanje drvoreda prema nalozima Odeljenja za komunalne delatnosti grada Sombora, kao i košenje javnih zelenih površina. Na šetalištu kod Velikog bačkog kanala, radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje postavili su pet novih kanti za smeće.

Nakon završenih radova na asfaltiranju trotoara u naseljenom mestu Čonoplja, radnici „Vojput“ d.o.o iz Subotice, nastavili su radove na održavanju trotoara u naseljenom mestu Svetozar Miletić. Takođe, trimeraši „Prostora“, nastavili su u okviru svojih redovnih aktivnosti radove na uređenju grobalja u naseljenim mestima, te su privedeni radovi na uređenju Nemačkog groblja u naseljenom mestu Gakovo.

Radnici zaposleni na poslovima „Održavanja vodovodne mreže naseljenih mesta“ JKP „Vodokanal“ Sombor, u toku prethodne sedmice, izvršili su radove na sanaciji kvara na uličnom delu vodovodne linije, koji se dogodio u ulici Sivački put br.42 u naseljenom mestu Telečka, dok su radnici sektora „Izgradnja sa građevinskom operativom“ JKP „Vodokanal“ Sombor, nastavili sa izvođenjem radova na izgradnji izvoda na kanalizacionoj mreži u ulici Venac vojvode Živojina Mišića u Somboru. Takođe, u skladu sa merama bezbednosti koje su propisane za vreme trajanja pandemije, a u cilju prevencije i zaštite od širenja zarazne bolesti COVID-19, izazvane virusom SARS-CoV-2, radnici “Vodokanala”, svakodnevno, po nalogu Štaba za vanredne situacije Grada Sombora, vrše dezinfekciju svih javnih česmi u gradu.