Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Prethodne nedelje, radnici Javnog komunalnog preduzeća „Zelenilo“ Sombor, u cilju suzbijanja virusa Kovid-19, svakodnevno su radili na dezinfekciji javnih površina na teritoriji grada. Zaposleni na poslovima „Održavanje parkovskog i javnog zelenila“, prema nalozima Odeljenja za komunalne delatnosti grada Sombora, orezivali su drveće, kako ne bi dolazilo do ugrožavanja saobraćaja, ali i radi bezbednosti prolaznika. Takođe, košenje javnih zelenih površina odvijalo se planiranom dinamikom, dok je ženski deo pomenute RJ radio na održavanju cvetnih površina. U naseljenom mestu Gakovo, Odeljenje za mehanizaciju i održavanje postavljalo je nove klupe, a radnici zaduženi za „Održavanje javne rasvete“, svakodnevno su menjali dotrajale sijalice u gradu i naseljenim mestima.

Radnici JKP „Prostor“ Sombor, nastavili su sa uređivanjem groblja. Akcenat je posebno stavljen na pravoslavno groblje u mestu Stanišić i Veliko pravoslavno groblje Sombor. U isto vreme dezinfikovane su i pijace u gradu. Prema nalogu Upravljača puta JKP „Prostor“, radnici preduzeća „Boja“ d.o.o. izvodili su radove na horizontalnom obeležavanju saobraćajne signalizacije.

Zaposleni u sektoru „Održavanje vodovodne mreže grada“ Javnog komunalnog preduzeća „Vodokanal“ Sombor, prethodne sedmice, radili su na saniranju kvarova na vodovodnoj mreži u Dalmatinskoj i Suvajskoj ulici, dok je istovremeno obavljena i popravka zatvarača u Industrijskoj zoni. Prema utvrđenom planu, radnici zaduženi za ove poslove ispirali su vodovodne mreže u Kljajićevu, dok su radnici sektora “Izgradnja sa građevinskom operativom”, nastavili sa aktivnostima na radu priključaka na kanalizacionu i vodovodnu mrežu. Po utvrđenom planu, izgrađen je kanalizacioni priključak u ulici Braće Lukačev u Somboru.