Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Radnici Odeljenja za održavanje parkovskog i javnog zelenila JKP „Zelenilo“ Sombor, prethodne nedelje pokosili su javne zelene površine na teritoriji grada.Takođe su uredili cvetne površine i zamenili dotrajale sijalice po prijavama kvarova od strane građana na gradskim i seoskim lokacijama. Na dečijem igralištu na Čonopljanskom putu, radnici Odeljenja za mehanizaciju i održavanje postavili su zaštitnu ogradu, dok su u ulici Đorđa Lazića postavljene dve nove klupe.
Zaposleni u sektoru „Održavanje vodovodne mreže grada“ JKP „Vodokanal“, otklonili su kvar u Beogradskoj ulici u Somboru, a radnici sektora „Održavanje vodovodne mreže naseljenih mesta“ sanirali su dve havarije u Kljajićevu, u ulici Rade Končara. Takođe, radilo se i na zameni vodomera na Sonćanskom putu. Sektor “Izgradnje sa građevinskom operativom“, nastavio je realizaciju priključaka u Školskoj ulici i izbetonirao ulaze nakon propusta na atmosferskoj kanalizaciji u ulici Svetozara Miletića.
U okviru svojih redovnih aktivnosti na teritoriji grada, radnici „Prostora“ uredili su Malo pravoslavno i Veliko katoličko groblje u Somboru i nastavili uređenje groblja u naseljenim mestima.