Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

U toku prethodne nedelje, radnici JKP „Energana“ Sombor izvršili su ukupno 56 intervencija prema korisnicima daljinskog sistema grejanja. Intervencija u stanovima krajnjih korisnika bilo je 26 (curenje na ventilima, ozračivanje i slabo grejanje), intervencija u podstanicama zgrada 27 (dopuna sistema, podešavanje parametara, curenje i zastoji u grejanju), kao i tri intervencije u ulazu zgrade zbog curenja u ormarićima. U ovom periodu nije bilo nepravilnosti i havarija na toplovodnoj mreži.

U skladu sa vremenskim uslovima, radnici Odeljenja za održavanje parkovskog i javnog zelenila JKP „Zelenilo“ Sombor, svakodnevno su vršili odvoz opalog lišća. Takođe, nastavljena je i sadnja sezonske cvetne rasade na kružnim tokovima u Gradu. Po prijavi kvarova od strane građana, radnici zaduženi za „Održavanje javne rasvete“ vršili su zamenu dotrajalih sijalica.

JKP “Prostor” Sombor, kao Upravljač puta, obavljao je stručno tehnički nadzor nad obavljanjem radova na uređenju staze i platoa ispred ambulante u naseljenom mestu Telečka, koje su realizovali radnici “Vojput” d.o.o iz Subotice. Takođe, radnici građevinskog sektora JKP “Prostor” Sombor, nastavili su radove na gradskim grobljima.

Radnici angažovani na poslovima „Održavanja vodovodne mreže naseljenih mesta“ JKP „Vodokanal“ Sombor, sanirali su kvarove na vodovodnoj liniji u naseljenom mestu Stanišić, u ulici Arsenija Čarnojevića i u naseljenom mestu Rastina, u ulici Vuka Karadžića. Sanacije kvarova na obe lokacije protekle su bez prekida vodosnabdevanja potrošača. Takođe, radnici angažovani na održavanju vodovodne mreže grada, sanirali su kvar na vodovodnoj mreži koji se dogodio u ulici Josifa Marinkovića u Somboru. Sanacija kvara protekla je sa prekidom vodosnabdevanja potrošača u delu pomenute ulice.