Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.
Search
Close this search box.

Nedeljni pregled aktivnosti somborskih komunalnih preduzeća

Ekipe sektora „Održavanje toplovodne mreže“ Javnog komunalnog preduzeća „Energana“ Sombor, nakon prestanka isporuke toplotne energije, kontinuirano vrše nadzor i kontrolu sistema za distribuciju toplotne energije. Curenje je primećeno na predizolovanim cevima na adresama Staparski put broj 6 i Staparski put broj 66, u Somboru. Nakon konstatovanja kvara izvršen je otkop i otpočeta sanacija, kako bi se sistem vratio u aktivno stanje.

JKP „Vodokanal“ Sombor obavestio je građane da je od ponedeljka do petka, 04-08. maja 2020. godine, u periodu između 7 i 15 časova, zbog izvođenja radova na rekonstrukciji vodovodnih priključaka u sklopu rekonstrukcije pijace u “lancima”, moguća pojava kratkotrajnih jednočasovnih prekida vodosnabdevanja, umanjenog pritiska u vodovodnoj mreži, kao i kratkotrajnih pojava zamućenja vode prolaznog karaktera, zbog čega se potrošači mole da u tom slučaju izvrše ispiranje kućnih instalacija do pojave bistre vode. Kontakt telefon za dodatne informacije je 025/425-110. Takođe, radnici ovog preduzeća nastavili su sa radovima na hitnoj rekonstrukciji priključka za Kulturni centar na Vencu vojvode Radomira Putnika, a urađene su i intervencije na sanaciji kvarova na vodovodnim linijama u Batinskoj i Vojvođanskoj ulici, ispred kućnog broja 61. U skladu sa merama bezbednosti, koje su propisane za vreme trajanja vanrednog stanja, u cilju prevencije i zaštite od novog korona virusa COVID-19, svakodnevno se u ranim jutarnjim časovima, vrši dezinfekcija asfaltnih površina u užem centru grada.

Ekipe JKP „Zelenilo“ Sombor, tokom prethodnih dana kosili su javne zelene površine na poznatom somborskom izletištu Tromeđa. Kosidba je nastavljena i na više lokacija u užem i širem centru grada. Takođe, svakodnevno je vršena zamena dotrajalih sijalica, kako u gradu, tako i u naseljenim mestima Bački Breg, Kolut, Rastina i Bezdan. Ispred zgrade Županije i duž cele ulice Kralja Petra (glavna ulica), radnice zadužene za uređenje cvetnih površina, postavljale su muškatle na kandelabere.

Trimeraši JKP “Prostor”, nastavili su sa akcijom uređenja javnih zelenih površina u naseljenim mestima Svetozar Miletić, Kolut, Bački Breg i Bezdan. Pored toga, radovi na izgradnji puta Stapar-Sivac su u punom jeku, odnosno vrši se prvi deo faze cementne stabilizacije, što podrazumeva nakon nasipanja i dodavanje veziva i recikliranje postojeće podloge.

Tagovi:
Pročitajte još: