fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nedeljni pregled somborskih komunalnih preduzeća

JKP "Zelenilo" - uređenje cvetnih površina

Protekle nedelje, Javno komunalno preduzeće „Zelenilo“ Sombor, nastavilo je sa redovnim aktivnostima uređenja grada. Prema nalozima koje izdaje Odeljenje za komunalne delatnosti Grada Sombora, radnici Odeljenja za održavanje parkovskog i javnog zelenila, vršili su orezivanje drvoreda na više gradskih lokacija i u naseljenom mestu Čonoplja. Takođe, radnice zadužene za održavanje cvetnih površina vršile su zalivanje muškatli i košenje trave na Glavnoj ulici, a uređeno je i cveće ispred Županije. Tokom noći, petak na subotu, nepoznati počinioci izvršili su vandalski čin na mladim sadnicama drveća, te su iz JKP apelovali na sve građane da ne uništavaju sredinu u kojoj žive i borave.

Radnici JKP „Prostor“ Sombor u naseljenom mestu Svetozar Miletić vrše rekonstrukciju zgrade Mesne zajednice. Zamenjena je dotrajala stolarija, a trenutno se izvode radovi na obnovi fasade same zgrade. Rok za završetak radova je 15 dana.

Poslednjeg radnog dana protekle nedelje, radnici somborskog Vodokanala priveli su kraju završne radove na opremanju novoizgrađenog bunara u naseljenom mestu Riđica. Opremanje bunara zahtevalo je angažovanje više ekipa različitih specijalnosti. Radovi su okončani u predviđenom roku i u ponedeljak se očekuje puštanje bunara u probni rad. Takođe, izvršene su intervencije na vodovodnoj mreži na više lokacija u gradu Somboru, kao i u naseljenim mestima Riđica i Stanišić. Radnici obučeni za rad na najsavremenijim uređajima za detekciju malih curenja, započeli su sa pregledom vodovodne mreže po unapred utvrđenom rasporedu ulica.

Tagovi:
Pročitajte još: