fbpx
Your API key has been restricted. You may upgrade your key at https://www.weatherbit.io.

Nedeljni ručak

nedeljni ručak

Krompir punjen piletinom u pesto sosu

Sastojci:

  • 6 većih krompira
  • maslinovo ulje
  • beli luk u prahu
  • so i biber
  • 400 g pilećeg filea
  • 2 kašike kisele pavlake
  • 4 kašike neutralne pavlake
  • 1 kašika pesto sosa
  • veza mladog luka
  • 2 šake mocarela kačkavalja

Priprema:

Krompir premažite maslinovim uljem, izbockajte viljuškom, stavite u pleh i pecite 1 sat na 220 stepeni. Krompir malo ohladite, a zatim ga presecite na pola i izdubite. Unutrašnjost krompira stavite u veću činiju.

Izdubljen krompir premažite maslinovim uljem i pospite belim lukom u prahu, a potom pecite na 200 stepeni 15 minuta. Piletinu iseckajte na kockice i propržite na malo ulja. Unutrašnjost krompira malo izgnječite, dodajte piletinu, pesto sos, neutralnu i kiselu pavlaku, zatim začinite po ukusu.

Gotove polovine krompira napunite smesom od piletine i krompira, a zatim zapecite u prethodno zagrejanoj pećnici na 200 stepeni još 15 minuta.

Na kraju, pospite rendanom mocarelom i seckanim mladim lukom, te vratite u pećnicu da se zapeče još 5 minuta.

Tzatziki salata

Sastojci:

  • 3 sveža krastavca
  • 200 g grčkog jogurta
  • 2 krupnija čena belog luka
  • kašičica iseckane mirođije
  • 1 kašika maslinovog ulja
  • 1 kašika limunovog soka
  • prstohvat bibera
  • so po ukusu

Priprema:

Oljuštite krastavce i kašičicom izvadite sredinu sa semenkama. Narendajte krastavce i stavite ih u cediljku. Posolite ih i ostavite da se ocede od viška vode.

Beli luk sitno narendajte. Sjedinite beli luk i grčki jogurt, pa ostavite smesu preko noći u frižideru kako bi se arome sjedinile.

Pre serviranja, dodajte iseckanu mirođiju, maslinovo ulje, limunov sok, biber i so po ukusu. Dobro promešajte sve sastojke.

Jesenja torta od karamela i jabuka

Sastojci:

  • 2 šolje izrendanih jabuka
  • 1 kašika šećera
  • 4 jajeta
  • 2 kašičice ekstrakta vanile
  • 2 šolje brašna
  • 1 prašak za pecivo
  • 2 kašice cimeta
  • 1 kašičica soli
  • 2 kašike šećera
  • 3 kašike istopljenog maslaca
  • slatka pavlaka
  • kilogram bombona karamela

Za glazuru:

  • 2 kašike istopljenog maslaca
  • 5 kašika krem sira
  • prstohvat soli
  • 1 kašičica ekstrakta vanile
  • 3 kašike šećera u prahu

Priprema:

Prethodno ugrejte rernu na 200 stepeni Celzijusa i pripremite dva pleha za pečenje torti.

U dubljoj činiji, mikserom pomešajte omekšali puter i šećer dok ne dobijete glatku smesu.

Dodajte jaja i ekstrakt vanile, i mikserom mutite pet minuta. Zatim dodajte izrendane jabuke.

U drugoj posudi, pomešajte brašno, prašak za pecivo, cimet i so. Postepeno dodajte suve sastojke u vlažne i mešajte dok se sve dobro ne sjedini.

Ravnomerno rasporedite testo u pripremljene plehove i pecite ih u prethodno ugrejanoj rerni 25 minuta.

Dok se korice peku, pripremite glazuru tako što ćete umutiti krem sir sa šećerom u prahu, ekstraktom vanile, istopljenim maslacem i prstohvatom soli.

U šerpi istopite šećer na tihoj vatri, neprestano mešajući da ne zagori. Dodajte istopljeni maslac, karamele i slatku pavlaku. Ostavite da se ohladi.

Nakon što su korice ispečene, nanesite fil od karamela između njih. Prelijte celu tortu pripremljenom glazurom.

Ostavite da se torta ohladi pre sečenja i posluživanja.

PRIJATNO!

Tagovi:
Pročitajte još: